Τα βλέμματα και τον θαυμασμό κατοίκων και επισκεπτών του νησιού των Κυθήρων έκλεψε μια ξεχωριστή εκδήλωση το “Kythera Classic Tour 2026” αφιερωμένη στα ιστορικά αυτοκίνητα, που έλαβε χώρα αυτή την φορά στο νησί το τριήμερο από τις 29 έως και τις 31 Μαΐου, από τους Triskelion και την Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου.

Με τις μοναδικές εναλλαγές βουνού και θάλασσας, χαρακτηριστικές του Τσιριγώτικου τοπίου, το KCT περιλάμβανε συνολικά 180 χιλιόμετρα, με 12 Ε.Δ.Α. μήκους σχεδόν 60 χιλιομέτρων και με 90 δορυφορικές χρονομετρήσεις! Οι διαδρομές κάλυψαν μοναδικά τμήματα του όμορφου νησιού εκτός των συνηθισμένων διαδρομών, με επίκεντρο το Καψάλι και την Χώρα όπου και η Αφετηρία. Η Μυρτιδιώτισα, ο Καραβάς, το Λιβάδι, ο Ποταμός και ο τερματισμός στην κοσμοπολίτικη παραλία του Αβλέμονα είναι μερικά από τα πολλά σημεία του KCT.
Το Αστυνομικό Τμήμα Κυθήρων (με την παρουσία-υπηρεσία εκεί και δύο Αγρινιωτών) ήταν διαρκώς στο πλευρό των διοργανωτών και των συμμετεχόντων, συμβάλλοντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, με γνώμονα την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την προστασία όλων των χρηστών του οδικού δικτύου.
Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά το διαχρονικό μήνυμα ότι η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αποτελεί ευθύνη όλων μας και βασική προϋπόθεση για ασφαλείς μετακινήσεις και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.


Φωτογραφικό υλικό από : Λυκούργος Ντουζέπης και scuderia_triskelion






