Την Παρασκευή 8 Μαϊου 2026, ώρα 09:00, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Πρόληψης ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Π.Α.Ε), με το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕ Αιτωλ/νίας, κ. Μίλτο Ζαμπάρα, κατόπιν πρόσκλησής του από το ΔΣ και το Προσωπικό του ΚΠ.
Επισημαίνεται ότι προσκλήθηκαν όλοι οι Βουλευτές της ΠΕ Αιτωλ/νίας.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και δύο Μέλη του ΔΣ της Υπηρεσίας οι κ. Ανδρέας Σκαρτσάρης και Ανδρέας Ρόκκος.
Το θέμα της συνάντησης ήταν το αβέβαιο μέλλον των 75 Κέντρων Πρόληψης, τα οποία έχουν προγραμματική σύμβαση έως 31/12/2027, αλλά δεν εμπεριέχονται στο νέο Φορέα Ε.Ο.Π.Α.Ε. σύμφωνα με τον Νόμο 5129/2024 για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, ενώ τελούν υπό την πλήρη εποπτεία του ανωτέρω φορέα, μέχρι τη λήξη της προγραμματικής σύμβασης.
Τα Κέντρα Πρόληψης καλύπτουν εδώ και 30 έτη πάγιες και διαρκείς ανάγκες της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα της Πρόληψης (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας αλλά και τριτοβάθμιας σε κάποιες
περιφερειακές ενότητες, όπως η Αιτωλοακαρνανία, λόγω έλλειψης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Κοινοτικής Παρέμβασης).
Το Κέντρο Πρόληψης Αιτωλ/νίας μετρά 28 έτη παρεμβάσεων στην κοινότητα, με πλήρη και άριστη συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών & Υγείας.
Διεύθυνση: Φλώρας Καραπαπά 3 & Δημοτσελίου – Αγρίνιο Τ.Κ. 301 31
Tηλ/νο: 26410 55275 & 26410 28770 e-mail: info@kpodysseas.gr web: www.kpodysseas.gr
Αυτές οι δράσεις σε όλα τα επίπεδα της πρόληψης –σύμφωνα με το νέο Νόμο – δεν έχουν κανένα μέλλον, όπως και οι 7 εργαζόμενοι του Κέντρου (περίπου 400 εργαζόμενοι, πανελλαδικά) που υπηρετούν την
Πρόληψη εδώ και 28 έτη και οι οικογένειές τους.
Ο ανωτέρω βουλευτής, έχει ήδη κάνει αναφορά – επερώτηση στις 13- 06-24 στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, από τον οποίο δεν δόθηκε καμία απάντηση έως και σήμερα. Ο κ. Ζαμπάρας δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για το ανωτέρω μείζον θέμα.








