Τίνα Τέρνερ: Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια

Η σπουδαία τραγουδίστρια έφυγε σε ηλικία 83 ετών.

 

Φτωχότερη είναι από σήμερα η παγκόσμια μουσική σκηνή, αφού την τελευταία της πνοή άφησε, σε ηλικία 83 ετών, η Τίνα Τέρνερ.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο εκπρόσωπός της. Όπως ανέφερε στην ανακοίνωση, έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδινε για την υγεία της.

«Η Τίνα Τάρνερ, η ‘βασίλισσα του Rock’n Roll’ έφυγε σήμερα ειρηνικά, σε ηλικία 83 ετών, καθώς έπασχε από μια ασθένεια εδώ και χρόνια, στο σπίτι της στο Küsnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η γεννημένη στις ΗΠΑ σταρ ήταν μια από τις πιο αγαπημένες ροκ τραγουδίστριες, γνωστή για την παρουσία της στη σκηνή και μια σειρά από επιτυχίες όπως τα The Best, Proud Mary, Private Dancer και What’s Love Got to Do With It.

Η κηδεία της θα γίνει σε στενό κύκλο, σύμφωνα με τη Mirror, με φίλους και συγγενείς.

Ποια ήταν η Τίνα Τέρνερ

Γεννήθηκε το 1939 ως Άννα Μέι Μπούλοκ στο Νάτμπους του Τενεσί. Το 1960, ο σύντροφός της και συνεργάτης της Άικ Τέρνερ άλλαξε το όνομά της σε Τίνα Τέρνερ.

Η Τίνα Τέρνερ απέκτησε φήμη με το συγκρότημα Kings of Rhythm του Ike Turner προτού ηχογραφήσει τα δικά της singles τόσο μαζί με τον Ike Turner όσο και ως σόλο ερμηνεύτρια.

Αποτέλεσε μια από τις καλλιτέχνιδες με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων στον κόσμο, την αποκαλούσαν ως η Βασίλισσα του Rock ‘n’ Roll και είχε πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια δίσκους και singles παγκοσμίως. Πούλησε παραπάνω από 180 εκατ. άλμπουμ, ενώ κέρδισε 12 βραβεία Grammy.

Ήταν γνωστή για την ενεργητικότητα που έβγαζε πάνω στην σκηνή, για τα δυναμικά της φωνητικά και για την μακρόχρονη καριέρα της. Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, η Τέρνερ έχει πουλήσει τα περισσότερα εισιτήρια σε συναυλίες από οποιονδήποτε καλλιτέχνη στην ιστορία της μουσικής.

Η καριέρα και η κακοποίηση

Η Τέρνερ γεννήθηκε στο Nutbush του Τενεσί. Έζησε σχεδόν σε όλες τις νοτιοανατολικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών και ξεκίνησε να τραγουδά στις τοπικές εκκλησιαστικές χορωδίες. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1958 ως τραγουδίστρια με το συγκρότημα Kings of Rhythm του Ike Turner, αρχικά κάνοντας ηχογραφήσεις με το όνομα «Little Ann».

Η πρώτη εμφάνισή της στο κοινό με το όνομα Τίνα Τέρνερ έγινε το 1960 ως μέλος του συγκροτήματος Ike & Tina Turner Revue. Ακολούθησε η επιτυχία με μια σειρά από σημαντικά hits συμπεριλαμβανομένων των «A Fool in Love», «River Deep – Mountain High» (1966), «Proud Mary» (1971) και «Nutbush City Limits» (1973), ένα τραγούδι που έγραψε η ίδια.

Στην αυτοβιογραφία της με τίτλο I, Tina (1986), αποκάλυψε αρκετές στιγμές σκληρής κακοποίησης της ίδιας από τον Ike Turner πριν τον χωρισμό τους το 1976 και το επακόλουθο διαζύγιό τους το 1978. Μεγαλωμένη ως βαπτίστρια, ασπάστηκε τον βουδισμό το 1971 χάρη στον ψαλμό Nam Myoho Renge Kyo, για τον οποίο η Τέρνερ έχει αναφέρει ότι την έχει βοηθήσει να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές.

 

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.