Συνεχίζουν και αυξάνονται τα προβλήματα εκπαιδευτικών-δασκάλων-μαθητών μετά από δυόμιση χρόνια πανδημίας ενώ το Υπουργείο τα βλέπει όλα καλά (φωτό-βίντεο)

Το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοσίων σχολείων του Δήμου Αγρινίου παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία τους στο Αγρίνιο σήμερα Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Τα θέματα στα οποία τοποθετήθηκαν οι ομιλούντες εκπαιδευτικοί και έδειξαν την αντίθεσή τους με τα όσα υποστηρίζει  Υπ. Παιδείας ήταν: για το άνοιγμα των σχολείων και την ασφάλεια μαθητών-δασκάλων-καθηγητών, δόθηκαν αναλυτικά όλα τα στοιχεία της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας των σχολείων (νοσήσαντες μαθητές-εκπαιδευτικοί), τα κενά των εκπαιδευτικών που υπάρχουν ακόμη από την αρχή της χρονιάς, τα κενά λόγο νόσησης, πόσοι είναι οι αναπληρωτές που εστάλησαν από το υπουργείο και τονίστηκαν οι θέσεις-λύσεις που για άλλη μια φορά θέτουν στο τραπέζι οι εκπαιδευτικοί για την καλύτερη λειτουργεία των σχολείων.

Ακολουθούν αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στην σημερινή συνέντευξη τύπου.