Μεσολόγγι: Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας-Αίτημα κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος – Υποβλήθηκε αίτημα κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου συγκάλεσε πριν λίγο ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, στο οποίο λαμβάνουν μέρος ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιτωλ/νίας Χριστόφορος Μπόκας και ο Διευθυντής Αστυνομίας Αιτωλίας Ιωάννης Νταλαχάνης.

Επίσης παρευρίσκονται και συμμετέχουν οι αντιδήμαρχοι Ν. Καραπάνος, Σπ. Βασιλείου Σπ. Διαμαντόπουλος και Π. Μελαχρή, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κ. Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γ. Λαγούδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι.

Ξεκινώντας την διαδικασία της συνεδρίασης, ο κ. Κώστας Λύρος αναφέρθηκε αναλυτικά στις περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα από τις έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες άφησαν πίσω τους πολύ σοβαρά προβλήματα σε κατοικίες, καταστήματα, αγροτικές καλλιέργειες και υποδομές. Ιδιαίτερα επλήγησαν οι περιοχές Οινιαδών, Αιτωλικού, Μεσολογγίου, Ευηνοχωρίου.

Προβλήματα επίσης προέκυψαν από κατολισθήσεις σε ορεινά σημεία του Αρακύνθου. Για το λόγο αυτό, ήδη έχει υποβληθεί αίτημα κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου ν’ αντιμετωπισθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, η ανάγκη για επίσπευση των αντιπλημμυρικών έργων κατά μήκος της Ιόνιας οδού είναι άμεση κι επιτακτική, προς αποφυγή στο μέλλον των δυσμενών συνεπειών που μπορεί να προκύψουν από μια νέα εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Κατέληξε δε λέγοντας πως οι υπηρεσίες του Δήμου θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για όσο αυτό κριθεί αναγκαίο.