Η εφαρμογή των μνημονίων και το κόστος που πληρώνει η Ελλάδα

Μετά το στραπάτσο που «έφαγε» η Χώρα μας, και αναφερόμαστε στον διεθνή διαγωνισμό αξιολόγησης μαθητών όπου λάβαμε τις τελευταίες θέσεις, σειρά είχε σήμερα μία άλλη αξιολόγηση- έρευνα που ήρθε να στολίσει σαν κερασάκι την τούρτα που ονομάζεται μνημονιακή πολιτική.

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

Το παραπάνω γράφημα είναι το αποτέλεσμα της έρευνας, που διεξήχθη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

Το γράφημα που φιλοξενείται στην εφημερίδα καθημερινή μαζί με το ανάλογο ρεπορτάζ, έρχεται να επιβεβαιώσει όλες αυτές τις φωνές, είτε της κοινωνίας είτε τις πολιτικές, που φωνασκούν για την καταστροφική πολιτική της εφαρμογής των μνημονίων.

Σε έρευνα λοιπόν που διεξήγαγε ευρωπαϊκή επιτροπή για την συμπλήρωση της ετήσιας έκθεσης για τον τομέα της κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως αυτός αποτυπώνεται και στις 28 χώρες που απαρτίζουν την Ε.Ε. Δυστυχώς, για άλλη μία φορά η Χώρα μας κατέχει τα πρωτεία, αλλά απ’ την ανάποδη, μιας και καταλαμβάνει την τελευταία θέση στην εν λόγω έρευνα.

Συγκεκριμένα στην πρόσβαση στο σύστημα υγείας η Ελλάς καταλαμβάνει την 26η θέση , όπως βέβαια και στο σύστημα πρόληψης για την φτώχεια. Αν σας παρηγορεί το ότι δεν πιάσαμε πάτο σε αυτές τις δύο κατηγορίες περιμένετε να ακούσετε και τα παρακάτω της έρευνας.

Στον τομέα για την αγορά εργασίας δεν είχε παρακάτω να πάμε, κι έτσι θέλοντας και μη σταματήσαμε στην 28η θέση. Κάπου αλλού δεν πιάσαμε ακριβώς πάτο, αλλά για ‘κει οδεύουμε.

Στον τομέα της ανεργίας που μαστίζει τους νέους τα αποτελέσματα είναι άκρως ανησυχητικά, μιας και έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό νέων- 26% – στην Ε.Ε ηλικίας 20-24 ετών, που δεν εργάζεται, δεν σπουδάζει, δεν εκπαιδεύεται, με τους συντάκτες της έκθεσης να προειδοποιούν ότι η ανεργία των νέων απειλεί μακροπρόθεσμα με αποσταθεροποίηση τη Χώρα μας.

Στον τομέα της διαγενεακής δικαιοσύνης τα πράγματα είναι χειρότερα από το παραπάνω.

Είμαστε μία από τις γηραιότερες χώρες της Ε.Ε, με το υψηλότερο δημόσιο χρέος, με τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις να είναι δυσβάσταχτες τόσο για τους νέους όσο βέβαια και για τις επόμενες γενιές.

Με όλα αυτά τα αρνητικά για τη Χώρα μας καταλάβαμε την 28η θέση στη σχετική έρευνα.

Και με τη βούλα πλέον της επιτροπής έχουμε πλήρη ταύτιση των απόψεων του σχετικού διαγωνισμού, με τις φωνές που έλεγα παραπάνω, που βροντοφωνάζουν ότι τα μνημόνια είναι ο οικονομικός και κοινωνικός θάνατος της Πατρίδος μας.

 

ΚΕΡΒΕΡΟΣ