400.000 σελίδες με γερμανικές θηριωδίες

Σάλος έχει ξεσπάσει με τις 400.000 σελίδες που αφορούν ναζιστικές θηριωδίες σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Κώστα Ήσυχο.

φγδ

Ο κ. Ήσυχος τάραξε τα νερά μιλώντας τόσο εντός της βουλής όσο και σε δηλώσεις που έκανε σε πρωινή εκπομπή σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό. Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για το αρχείο των 400.000 σελίδων που αφορούν ναζιστικές θηριωδίες από το 1941 μέχρι και το 1944, η ψηφιοποίηση των οποίων θα γίνει εντός των επόμενων 10 ημερών. Για το λόγο αυτό έχουν κληθεί άμεσα άτομα που γνωρίζουν απταίστως στην γερμανική γλώσσα, καθώς τα πάντα είναι γραμμένα στα Γερμανικά. Ο κ. Ήσυχος τόνισε πως όλα αυτά αποτελούν έναν ιστορικό θησαυρό και ότι θα πρέπει να αποτελούν διδακτέα ύλη στο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Πιο συγκεκριμένα, μιλά για καταστροφές στις ελληνικές υποδομές, στον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας, σε παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές που σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, θα απευθυνθούν στην UNESCO. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις είχαν αφήσει στην άκρη ενώ είχαν σταλεί παλιότερα από την Αμερική.

Όλα αυτά που εκλάπησαν και καταστράφησαν κατά την περίοδο 1941-1944 από τους Γερμανούς, έχουν βρεθεί και μάλιστα πωλούνται σήμερα μέσω του διαδικτύου. Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας φημίζεται για τα αρχαία του αλλά και την ιστορία του, εν γένει, και συνεπώς αποτελούσε την περίοδο εκείνη ένα κομβικό σημείο για την Στερεά και την Ήπειρο. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι είναι πολύ πιθανό οι Γερμανοί περνώντας και από τον νομό Αιτωλοακαρνανίας  να “έκλεψαν” τον ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής. Μένει μόνο να δούμε την εξέλιξη του όλου θέματος και τι διαστάσεις θα πάρει και κατά πόσο οι αρμόδιοι Υπουργοί και οι ιθύνοντες θα το συνεχίσουν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.