Για την αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ από το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, πέρασε στη θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Η δε Νέα Δημοκρατία, από το δήθεν σχέδιο διάσωσης της κοινωνίας και των πολιτών, σε ένα αχταρμά αποφάσεων που δεν μας βγάζει τη θηλιά από το λαιμό. Ο φαρισαϊσμός στο μεγαλείο του! Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τα φίλια και πρώην συντροφικά πυρά που δέχτηκε, επειδή τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.»
Για το ΠΑΣΟΚ και την προστασία της Α’ κατοικίας:
Ήταν το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου 2009-2011 που σήκωσε το βάρος να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Όταν το ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση Παπανδρέου θέσπιζε την προστασία της Α’ κατοικίας με τον ν. 3869/2010, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε το νόμο στήριξης των δανειοληπτών και σήμερα γίνεται τιμητής του. Ήταν τότε που καταργούσε το μνημόνιο με ένα νόμο και διέγραφε το χρέος με ένα άρθρο.Ας σταματήσουν επιτέλους τα κροκοδίλεια δάκρυα από όλους τους τωρινούς τιμητές. Σεβασμός λοιπόν σε αυτό το ΠΑΣΟΚ που κράτησε τη χώρα όρθια να μη χρεοκοπήσει!»
Για τη στάση του Πρωθυπουργού απέναντι στις αστοχίες των υπουργών του:
Με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Σταϊκούρα μόνο, το αποτέλεσμα είναι ο Πρωθυπουργός να μην προσέρχεται να λογοδοτήσει για τη συνολική διακυβέρνηση 16 μηνών, για τον αδύναμο χειρισμό στην υγειονομική κρίση, για την απουσία εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων από την Τουρκία, για την προσχηματική στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των πολιτών σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Προβαίνει, ωστόσο, συχνά σε διαγγέλματα και ανακοινώσεις ο Πρωθυπουργός για να καλύψει ο ίδιος προσωπικά τις αστοχίες των υπουργών του:
- Του κ. Κικίλια για την ολιγωρία να επανδρώσει τις δομές υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
- Του κ. Πέτσα με τη λίστα για τα ΜΜΕ και το δημόσιο χρήμα που χρησιμοποιείται για να χτιστεί ένα πελατειακό κράτος της Νέας Δημοκρατίας.
- Του κ. Καραμανλή και την αποκαρδιωτική εικόνα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
- Του κ. Αυγενάκη για τις αστοχίες στο χώρο του αθλητισμού, όπως και για την τελευταία απόφασή του για φιλάθλους στα γήπεδα εν μέσω πανδημίας, που ήρθε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να ακυρώσει.
Στο νέο πτωχευτικό δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους απολυμένους. Καμία διασφάλιση για τους αγρότες δανειολήπτες. Από τη στιγμή που η Αγροτική έγινε Πειραιώς, χάθηκε ένας βασικός πυλώνας στήριξης για τον παραγωγικό τομέα. Δηλαδή, η επόμενη κίνηση ποια θα είναι; Η κρατικοποίηση της Τράπεζας;
Η πτώχευση στην χώρα μας λογίζεται σαν «ρετσινιά». Ακολουθεί τον πτωχεύσαντα σε όλο του τον βίο. Στο νέο πλαίσιο που συζητάμε, ο πτωχεύσας δεν βγαίνει από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Έτσι όμως, δεν νοείται «δεύτερη ευκαιρία». Στην Ελλάδα, την τελευταία δεκαετία, το εισόδημα μειώθηκε δραματικά λόγω της μείωσης των μισθών. Αποτέλεσμα, να μην μπορούν οι δανειολήπτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Σήμερα, μειώθηκαν οι εμπορικές αξίες των σπιτιών ακόμα και κάτω από τις αντικειμενικές! Έτσι ο δανειολήπτης δεν ξεχρεώνει το δάνειο ακόμη κι αν εκποιήσει το σπίτι του. Κι έρχονται τα funds κι αγοράζουν τα δάνεια στο 18-20% της ονομαστικής τους αξίας. Μιλάμε για πτωχευτικό χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στο δανειολήπτη να αγοράσει το δάνειό του, στην τιμή που θα το αγόραζαν τα funds!
Για τα εθνικά θέματα:








