Τσουχτερά πρόστιμα σε επιχειρήσεις του Αγρινίου και του Μεσολογγίου

Τσουχτερά είναι τα πρόστιμα που πρέπει να καταβάλουν επιχειρηματίες στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, ύστερα από ελέγχους της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

prostimoo

Ειδικότερα οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν είναι οι ακόλουθες:

Πρόστιμο χιλίων ευρώ (1.000€) επεβλήθη σε Μάρκετ Τροφίμων στο Αγρίνιο επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1/7/2016 στην επιχείρηση βρέθηκε προϊόν (κορνεμπίφ) περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας (δηλαδή ληγμένο) να διατίθεται σε μη διακριτό διαχωρισμό από τα υπόλοιπα τρόφιμα.

Ακόμη, το ποσό των 1000€ υποχρεούται να καταβάλει ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στο Αγρίνιο καθώς σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2/6/2016 στο εν λόγω κατάστημα, διαπιστώθηκε να μην έχει τοποθετήσει πινακίδα με ενδείξεις. (προέλευση-τιμή-ποιότητα-σύνθεση. Κλπ) στην βιτρίνα με τα γλυκά.

Στο Μεσολόγγι 500€ πρόστιμο επεβλήθη σε αρτοποιείο επειδή στην επιχείρηση διαπιστώθηκε να έχει τοποθετήσει πινακίδα με ελλιπείς τις απαιτούμενες ενδείξεις (προέλευση-τιμή-ποιότητα-σύνθεση),στο σημείο πώλησης διαφόρων τύπου ψωμιού.

Επίσης στο Μεσολόγγι άλλη μια ίδια με την προηγούμενη επιχείρηση τιμωρήθηκε με το πρόστιμο των 1.000€ καθώς διαπιστώθηκε να μην έχει τοποθετήσει πινακίδα με τις απαιτούμενες ενδείξεις (τιμή-σύνθεση κλπ),σε βιτρίνα πώλησης διαφόρων ειδών σάντουιτς.

Τέλος, το ποσό των 500€ θα πρέπει να καταβάλει άλλη μια επιχείρηση στο Μεσολόγγι που είναι ψαροταβέρνα-σνακ μπαρ επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/7/2016 στο εν λόγωο κατάστημα, διαπιστώθηκε να μην έχει αναγράψει στον τιμοκατάλογο όλες τις απαιτούμενες ενδείξεις με τρόπο που να γίνονται κατανοητές από τον καταναλωτή (καταψυγμένο κατά περίπτωση-προτηγανισμένο -προμαγειρευμένο).

Τα σχόλια είναι κλειστά.