Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα ο λαϊκός αγώνα δρόμου με σύνθημα “Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ”.
Μικροί και μεγάλοι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν μαζικά στην Πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου όπου στήθηκε μια μεγάλη αθλητική γιορτή με την συμμετοχή των πολιτών έσπασε ρεκόρ. Άλλοι με τα ποδήλατά τους κι άλλοι πεζοί ολοκλήρωσαν την διαδρομή των 5 χιλιομέτρων η οποία περνούσε από κεντρικές οδούς της πόλης.
Την έναρξη σήμανε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου ευχόμενος σε όλους “καλή επιτυχία”. Στον αγώνα παραβρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου η οποία μάλιστα φόρεσε τα αθλητικά της και συμμετείχε μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες καθώς και ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Γκούντας.
Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου:
Πρώτο άθλημα ήταν η ποδηλασία με τους ποδηλάτες να ξεκινούν λίγο μετά τις 11.30 από την πλατεία και να καταλήγουν λίγη ώρα μετά πάλι σε αυτήν, έχοντας περάσει πριν από κεντρικά σημεία του Αγρινίου. Λίγα λεπτά μετά ξεκίνησαν και όλοι όσοι ήθελαν να τρέξουν ή να βαδίσουν κάνοντας την ίδια ακριβώς διαδρομή.
Το “τρέχω-βαδίζω-ποδηλατώ” έγινε για πρώτη φορά στην πόλη του Αγρινίου κι ευχή όλων είναι να γίνει θεσμός, να είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια γιατί μια μέρα μόνο δεν αρκεί και, τέλος, να διεξαχθούν και σε άλλες δημοτικές ενότητες της περιοχής.
Ακολουθούν φωτό από την ποδηλασία:
Ακολουθούν φωτό από το βάδισμα-τρέξιμο:



































































































