Μέσα σε μια ιδιαίτερη ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου τα εγκαίνια της έκθεσης «Στίγματα πορείας: ίχνη σε χαρτί με μολύβι, μελάνι, κάρβουνο (1947 – 1962)» του ιδιαζόντως σημαντικού για την περιοχή μας γλύπτη Θόδωρου, ο οποίος επιστρέφει μέσα από την έκθεση αυτή στη γενέτειρά του.
Πολλά σχέδια του Αγρινιώτη γλύπτη κόσμησαν χθες τον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης σε μια έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου 2016.
Πλήθος κόσμου ήρθε να θαυμάσει από κοντά τα περίτεχνα εκθέματα τα οποία δημιούργησε με μεράκι και φαντασία ο γλύπτης Θόδωρος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου, Αντιδήμαρχοι καθώς και ο πρώην δήμαρχος Αγρινίου κ. Π. Μοσχολιός, τον οποίο και ευχαρίστησε ο κ. Παπαναστασίου για την ίδρυση της Πινακοθήκης.
Ο κ. Παπαναστασίου μίλησε επίσης για την σημαντικότητα του τιμώμενου καλλιτέχνη και για την μεγάλη τιμή που τα εκθέματά του φιλοξενούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Χ. Γαρουφαλής ανέφερε χαρακτηριστικά πως “στην Πινακοθήκη αυτή, σε αυτόν τον τόπο, αποκτά άλλη διάσταση η συγκεκριμένη έκθεση” ενώ την χαρά του για την έκθεση εξέφρασε και ο κ. Καψάλης του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας.
Τέλος, ο γλύπτης Θόδωρος πήρε τον λόγο αφιερώνοντας την έκθεση στη μητέρα του όντας άκρως συγκινημένος κατά τον λόγο του ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της έκθεσης.
Αποσπάσματα από τις δηλώσεις στο βίντεο που ακολουθεί:
Δείτε φώτο από τα χθεσινά εγκαίνια:
Για το agrinioreport.com φωτό-βίντεο: Δήμητρα Νταγιάντα


























































