Τέλος από τα νοσοκομεία 4.000 εργαζόμενοι-Δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις μέσω ΔΥΠΑ

Πρόκειται για συμβασιούχους που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονταν στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ.

Για σοβαρά προβλήματα στα νοσοκομεία κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλοντας τη μη ανανέωση των συμβάσεων 4.000 εργαζομένων στο ΕΣΥ. Πρόκειται για προσωπικό που κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες (καθαριότητα, φύλαξη, εστάση) και εργάζονταν στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ.

«Η κυβέρνηση αντί να προσθέτει προσωπικό στα νοσοκομεία συνεχώς αφαιρεί», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, υπογραμμίζοντας πως «είναι ειλημμένη η απόφαση της ΔΥΠΑ και του Υπουργείου Εργασίας». «Τι σόι προτεραιότητα υποτίθεται ότι είναι η δημόσια υγεία για τη κυβέρνηση;», διερωτάται.

Οι συμβάσεις έληξαν την 1η Φλεβάρη και ήδη πολλοί συμβασιούχοι τέθηκαν εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας δημιουργώντας, όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, ανυπέρβλητα λειτουργικά προβλήματα στα νοσοκομεία αλλά και σε άλλους φορείς του ΕΣΥ.

Μεταξύ των εν λόγω συμβασιούχων βρίσκονται και μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 55 εως 67 ετών, οι οποίοι απασχολούνται στα νοσοκομεία. Από τους 1.300 που εργάζονται στα νοσοκομεία έχουν λήξει οι συμβάσεις και απολύθηκαν πάνω από 300, παρότι, όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, το ειδικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ εξασφαλίζει την ανανέωση των συμβάσεων που έληξαν από την 1η Οκτώβρη του 2023, δηλαδή του συνόλου των εν λόγω συμβασιούχων.

«Ότι προσπάθειες και εάν κάνουμε για την υπογραφή των δύο αυτών προγραμμάτων της ΔΥΠΑ πέφτουμε στο τείχος της γραφειοκρατίας. Επικοινώνησε μπροστά μας ο Υπουργός Υγείας με την νέα Υπουργό Εργασίας. Τίποτα. Επιτέλους ασχοληθείτε λίγο με τη δημόσια υγεία», τονίζει ο κ. Γιαννάκος απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και ζητάει την άμεση επιστροφή των συμβασιούχων στην εργασία τους.

 

ieidiseis.gr

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.