Στ’ Κατανυκτικός Εσπερινός

Η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Κυριακής Ε’ Νηστειών, 2 Απριλίου 2023 θα τελεσθεί:

 

Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Βαρθολομαίο, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους και θέμα: «Ἡ ἐν Χριστῷ ζωῇ».

Στο Αγρίνιο, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Συνοδοιπόροι στο Θείο Πάθος».

Στην Αμφιλοχία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Βαρνάβα Λαμπρόπουλο και θέμα: «Η διδασκαλία μιας πόρνης».

Στον Αστακό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, με ομιλητή τον αιδεσιμολογιώτατο π. Σωτήριο Τσάρκο και θέμα: «Σκέψεις στην Κυριακή Προσευχή».

Στην Βόνιτσα, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, με ομιλητή τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρ. Χριστοφόρο Χρόνη και θέμα: «Η αξία της μετανοίας, μέσα από το βίωμα της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας».

Στο Θέρμο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ώρα 17:00’, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Ζαχαρία Σπυρόπουλο και θέμα: «Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία».

 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως