Πόσα “κερατιάτικα” ακόμη στις Τράπεζες;

Του κράτησαν 6 ευρώ από το ποσό που είχε στον λογαριασμό του γιατί η ίδια η Τράπεζα του έκανε ανανέωση κάρτας συναλλαγών.

Δεν είναι ο πρώτος και σίγουρα δεν θα είναι και ο τελευταίος πολίτης που επικοινωνεί με το agrinioreport.com θέλοντας να καταγγείλει τα κερατιάτικα όπως ο ίδιος τα χαρακτήρισε, που του παρακρατήθηκαν γιατί έκανε ενεργοποίηση της νέας του κάρτας που του απέστειλε η ίδια η Τράπεζα μιας και η παλαιά έληξε.

“Κάνω μια συναλλαγή μέσω ΙΒΑΝ μου κρατούν 0,60 ευρώ κάθε φορά. Μα και τώρα που είναι υποχρέωση της ίδιας της Τράπεζας η ανανέωση της κάρτας μου, πάλι εγώ θα το χρεωθώ;;; Τα χρήματά μου ήταν ακριβώς για κάποιες προγραμματισμένες πληρωμές … ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη της καθυστέρησης πληρωμής;;;;;  Τελικά εμάς τους πολίτες, ποιος μας προστατεύει;;;” μας τόνισε χαρακτηριστικά ο πολίτης.

Ακολουθεί και το μήνυμα που τον ενημέρωσε για την παρακράτηση με όλα τα απαραίτητα στοιχεία όπως ο ίδιος μας τα κατέθεσε. Η αιτιολογία Νο2 έχει σβηστεί σκοπίμως διότι εκεί αναγράφεται ο αριθμός της κάρτας ως επαλήθευση της αιτιολογίας Νο 1.

Τελικά τι είναι παράνομο, τι γίνεται νόμιμο, τι είναι καταχρηστικό, πως προστατεύεται ο πολίτης και ποια τα δικαιώματά του απέναντι σε μια τράπεζα και στις συναλλαγές του;; Ποιος ελέγχει τις Τράπεζες;;;