Παραμένει ή όχι το υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Ναύπακτο;;;

Σύσκεψη Δημάρχων με υπαλλήλους την Δευτέρα.

Στιγμιότυπο-πλήρους-οθόνης-2822017-102127-πμ-798x445

Mε ποια μορφή θα μείνει ο νέος φορέας στην πόλη της Ναυπάκτου;

Φαίνεται ότι δεν έχουν τελειωμό οι αποχωρήσεις υπηρεσιών από την Ναύπακτο.Κι αν δεν μιλούμε για αποχωρήσεις, μιλάμε τουλάχιστον για τυπικές παρουσίες υπό την μορφή γραφείου του νέου ΕΦΚΑ – βλέπε εφορία στα ΚΕΠ.

Στα πλαίσια διαμόρφωσης του οργανογράμματος του νέου Ε.Φ.Κ.Α. που προβλέπει την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων,επιφυλάσσεται μια πιθανή δυσάρεστη εξέλιξη για την πόλη της Ναυπάκτου με την ενσωμάτωση του περιφερειακού τμήματος μισθωτών σε αυτό του Μεσολογγίου.Έτσι μαζί με το περιφερειακό του Αγρινίου,θα αποτελούν τα δύο τμήματα του νομού υπό την κεντρική περιφερειακή διοίκηση που θα εδρεύει στην Πάτρα.

Το τμήμα της Ναυπάκτου αν και δεύτερο σε δυναμικότητα εργαζομένων,ενδέχεται να υποβαθμιστεί σε τοπικό γραφείο που θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους κατά τα πρότυπα της Εφορίας (στα ΚΕΠ), ενώ η προσπάθεια των εργαζόμενων στον νέο ασφαλιστικό φορέα εντείνονται προς την κατεύθυνση να λειτουργήσουν σε ιδιόκτητο κτίριο του παλαιού ΙΚΑ επί της οδού Καλυδόνως,μειώνοντας το λειτουργικό κόστος στο ύψος ουσιαστικά των δαπανών μισθοδοσίας των υπαλλήλων.

-ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

-ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ

Για το λόγο αυτό,σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Nafpaktianews,αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα συνάντηση των υπαλλήλων με τον δήμαρχο Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλο και τον δήμαρχο Δωρίδας Γ.Καπεντζώνη στο δημαρχείο Ναυπακτίας,προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους,ενώ για τον ίδιο λόγο αναμένται  συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας αύριο Τετάρτη,προκειμένου να λάβει θέση στο ζήτημα.

Να θυμίσουμε,ότι στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης η Ναύπακτος έχει απολέσει ουσιαστικά την Εφορία και την ΔΟΥ,επίκειται η μεταφορά στο Μεσολόγγι της Τροχαίας και μετονομασία της σε Τροχαία αυτοκινητοδρόμων με την ολοκλήρωση των εργασιών της Ιόνιας οδού,ενώ στον ορίζοντα διαφαίνεται,όπως αναφέραμε και η απορρόφηση των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο υπό διαμόρφωση περιφερειακό τμήμα του Μεσολογγίου.

 

nafpaktianews.gr

Please follow and like us: