Παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΑΣ Αιτ/νίας στην έδρα της Π.Ε Αιτ/νίας στο Μεσολόγγι

Η ΟΑΣ Αιτ/νίας σε συνέχεια των δράσεων της και μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της περιφερειακής ενότητας του νομού στο Μεσολόγγι.

Στην συνάντηση που είχαμε στην περιφέρεια με την Αντιπεριφερειάρχη Αιτ/νίας και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη για αγροτικά θέματα .

Δεν δόθηκε καμία λύση στα οξυμένα προβλήματα μας. Αόριστες υποσχέσεις σε μια διαχειριστική τακτική της αντιλαϊκής πολίτικης κυβέρνησης Ε.Ε.

Δεν φτάνει η συμπάθεια η αγωνία τους, αυτή η τακτική είναι γνωστή λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για τους φτωχούς και μεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στοχεύοντας στον αφοπλισμό του κινήματος.

Το συνεπές συνδικαλιστικό κίνημα του νομού έχει αναδείξει και έχει παλέψει ,για την λύση αυτών των προβλημάτων με πολλούς τρόπους.Το αγροτικό κίνημα η φτωχή αγροτιά του νομού μας έχει εμπειρία ξέρει που βρίσκεται η λύση στην σύγκρουση με την πολιτική που την ξεκληρίζει δεν τις χαρίστηκε τίποτα.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την επίλυση των δικαίων αιτημάτων που αφορούν την επιβίωση μας. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους φτωχούς και μεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να αγωνιστούν. Να οργανωθούν στους αγροτικούς συλλόγους τους να μην έχουν αυταπάτες ότι θα σωθούν με τα ψυχούλα που ενδεχομένως μπορεί να δώσει η κυβέρνηση .Στοχεύουν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια να μας κλείσουν το στόμα . Έχουν δώσει δείγματα με ποιους είναι. Δώσαν εκατοντάδες εκατομμύρια στους μεταποιητές αγροτικών προϊόντων στα μονοπώλια των ιχθυοκαλλιεργειών στους μεγαλοκλινικαρχες ,ούτε ευρώ όμως στους αγρότες .
Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε ας την αντιμετωπίσουμε ενωμένοι με τον αγώνα μας, για να παραμείνουμε στα χωράφια μας ,στα χωριά μας.
Στην συνάντηση που έκανε η ΟΑΣ Αιτ/νίας με τους εκπροσώπους της περιφέρειας παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα επιβίωσης της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς.
Η Ομοσπονδία άμεσα απαιτεί:
 Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι τα προϊόντα τους έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και σε όσα προϊόντα θα πληγούν. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται οι κτηνοτρόφοι όπου το Πάσχα είδαν τις τιμές να τσακίζονται. Το ίδιο ισχύει για τους παραγωγούς που βγαίνουν στις λαϊκές αγορές.
 Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές του στον ΕΦΚΑ και για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση με τον κορονοϊό. Αυτοί οι μήνες ασφαλιστικών εισφορών να καλυφθούν από την κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.
 Άμεση καταβολή στο 100% των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για το 2019 και των αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ. Έχουμε ήδη προπληρώσει αυτά τα χρήματα στον ΕΛΓΑ, καμιά κυβέρνηση εδώ και 9 χρόνια δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ, είναι δικά μας χρήματα και τα δικαιούμαστε τώρα.
 Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.
 Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης. Να παρθούν μέτρα ώστε να μην έχουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας από εμπόρους και μεγαλοεπιχειρήσεις – βιομηχανίες. Αφορολόγητο πετρέλαιο τώρα.
 Για όσο διάστημα χρειαστεί, να ανασταλούν προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης.
 Να δοθεί άμεσα η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους στην ύπαιθρο.
 Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, τα οποία θα παρέχονται δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
 Να εξασφαλιστούν κατώτατες εγγυημένες τιμές για την βρώσιμη ελιά, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και τη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας. Να εξασφαλιστεί η απορρόφηση της παραγωγής που έχει σταματήσει και λόγω του κορονοϊού.

 Άμεση λειτουργία όλων των ΤΟΕΒ του Νομού

 Να πληρωθούν άμεσα οι καπνοπαραγωγοί της Μακρυνείας με απόφαση του υπουργείου αφού η δικαστική διαμάχη εδώ και 4 χρόνια ανάμεσα σε τράπεζες, καπνική «Μιχαηλίδη» και ομάδες καπνοπαραγωγών δεν έχει τελειωμό (Πάλι έγινε έφεση στην απόφαση που δικαίωνε τους παραγωγούς πριν μερικές μέρες).

 Να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της υπαίθρου με άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφοδιάσει με τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης το προσωπικό και αυτό να γίνει τώρα.