Λαμπίρι: Ένας δρόμος γεμάτος πληγές

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο του νομού Αιτωλοακαρνανίας και κυρίως προς τις ορεινές περιοχές λίγο πριν το χειμώνα.

α

Για άλλη μια φορά ο δρόμος Αγρινίου-Καρπενησίου, μόλις λίγα μέτρα μετά το Λαμπίρι με κατεύθυνση προς Καρπενήσι, έχει αρχίσει να υποχωρεί σε μεγάλο μήκος. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που οφείλεται στην διάβρωση του εδάφους. εΟι δυο λωρίδες γίνονται μια, η διέλευση των οχημάτων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και απαιτεί την αυξημένη προσοχή των διερχόμενων οδηγών. Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων συνεχίζουν να είναι έντονες για έναν δρόμο ο οποίος έχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση καθώς ενώνει το νομό Αιτωλοακαρνανίας με το νομό Ευρυτανίας σε λιγότερο χρόνο από άλλα σημεία. Πέρα όμως από το πρόβλημα της υποχώρησης του οδοστρώματος που προαναφέραμε, οι προστατευτικές μπάρες, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του agrinireport.com, έχουν πάρει και αυτές το δρόμο για τον. . . γκρεμό!

δΚατά συνέπεια, ό,τι κι αν συμβεί σε ένα όχημα σε ένα μεγάλο μέρος του δρόμου δεν έχει καμία προστασία μέσω των κηγκλιδωμάτων, τα οποία όχι μόνο δεν έχουν αντικατασταθεί αλλά ούτε καν έχουν ανασυρθεί. Κρίνεται επιτακτική λοιπόν η ανάγκη για την άμεση διόρθωση όλων των παραπάνω προβλημάτων, πάγιο αίτημα των κάτοικων αλλά και των διερχόμενων οδηγών. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε έρμαιο των καιρικών συνθηκών δρόμους στους οποίους έχουν σημειωθεί πολλά δυστυχήματα και ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα της κατάστασης. Βαδίζουμε προς το χειμώνα και τα πράγματα θα γίνονται. . . ακόμη πιο δύσκολα.

333

γ

β

Φωτό-ρεπορτάζ: Δήμητρα Νταγιάντα

Τα σχόλια είναι κλειστά.