Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αγρινίου κ. Νίκος Καζαντζής γνωστοποίησε σήμερα με δηλώσεις του τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες την Κυριακή 5 Ιουλίου.
Η συνάντηση έγινε με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου για την συμπλήρωση του ψηφοδελτίου ώστε να αποφευχθούν όσο περισσότερο γίνεται τα άκυρα δελτία.
Όπως δήλωσε και ο κ. Καζαντζής:
“Προκειμένου να βγει ένα ορθό και δίκαιο αποτέλεσμα θα πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ότι βάζουμε μόνο σταυρό στην επιλογή μας και τίποτε άλλο. Οποιαδήποτε άλλη σημείωση επί του ψηφοδελτίου θα έχει ως αποτέλεσμα την αυτόματη ακύρωσή του. Τα εκλογικά τμήματα θα είναι τα ίδια ακριβώς με τις προηγούμενες εκλογές, ενώ όποιοι εκλογείς έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και δεν είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορούν να έρχονται στο Δήμο και να προσκομίζουν ένα πιστοποιητικό το οποίο θα επιβεβαιώνει πως έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν και ότι είναι γραμμένοι στα δημοτολόγια. Το εκλογικό υλικό θα διανεμηθεί άμα τη παραλαβή του, οι ετεροδημότες θα ψηφίσουν εκεί όπου είναι εγγεγραμμένοι και τα πάντα στο Δήμο είναι έτοιμα για το επερχόμενο δημοψήφισμα”.
Τα ψηφοδέλτια θα είναι δυο: Ένα με τις δυο επιλογές (“Ναι”/”Όχι”) και ένα ακόμη τελείως κενό το οποίο θα ορίζει και το “λευκό”. Σε περίπτωση που υπάρχει έλλειψη ψηφοδελτίων “Ναι”/”Όχι” εκείνα θα μπορούν να γραφούν ολόκληρα και επ’ ακριβώς στα κενά ψηφοδέλτια.








