Η ψηφιακή στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην συνάντηση Βασιλόπουλου-Παπαστεργίου

Την  ψηφιακή  στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την ενίσχυση της συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης  για την υλοποίηση ψηφιακών έργων, συζήτησε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης  Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.  

Στόχος όπως επεσήμανε  στην συνάντηση ο κ. Βασιλόπουλος  είναι να καταστεί η Δυτική Ελλάδα πρότυπη ψηφιακή Περιφέρεια, ενώ κατέθεσε στον υπουργό ενημερωτικό  υπόμνημα  όπου αναφέρονται οι  διαδικασίες ωρίμανσης σημαντικών έργων Πληροφορικής που αφορούν την εξυπηρέτηση των αναγκών των Υπηρεσιών της ΠΔΕ – με έμφαση στην Πολιτική Προστασία – και την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Ειδική αναφορά ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε μεταξύ άλλων  και σε δύο πρωτοβουλίες που αφορούν την ενίσχυση της Ψηφιακής Γεωργίας και Γεωργίας Ακριβείας στην μεγαλύτερη δυνατή κλίμακα, σε μία Περιφέρεια με αρκετά μεγάλη έκταση γεωργικών εκτάσεων, καθώς  και την  αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στον τουρισμό  με αξιοποίηση των υφιστάμενων δομών και υπηρεσιών με χαρακτηριστικό παράδειγμα το portal “ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2021”.

Για να  επιτευχθούν  οι στόχοι  θα πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε πρόσφορο  χρηματοδοτικό εργαλείο  από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2021-2027 και όχι μόνο, με τον υπουργό να δεσμεύεται για μελλοντική  εποικοδομητική συνεργασία.

Μετά την συνάντηση ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε τα εξής: «Με συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο και την  υποστήριξη του Υπουργείου θα συνεχίσουμε να κάνουμε  σημαντικά βήματα  στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης, προς όφελος πολιτών  και επιχειρήσεων στην περιοχή μας και γι αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου για την παραγωγική συζήτηση που έγινε.»