Η αρχή του τέλους για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Στα χέρια της Δικαιοσύνης περνά την Τετάρτη 4 Μαΐου η υπόθεση της παράνομης, καταχρηστικής, αδιαφανούς και αθέμιτης ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Η νομική ομάδα του ΙΝΚΑΓενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος καταθέτει στις 11 το πρωΐ ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την πρώτη συλλογική αγωγή, κατά της ΔΕΗ, ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει η κατάθεση και άλλων συλλογικών αγωγών κατά των υπόλοιπων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Με τις αγωγές αυτές, στις οποίες έχουν εγγραφεί ως ενάγοντες 1.600 και πλέον καταναλωτές, ζητείται η ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής και η επιστροφή των αντίστοιχων ποσών που κατέβαλαν οι καταναλωτές.

 

Παράλληλα το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος καταθέτει και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία οι ενάγοντες ζητούν να σταματήσουν, αμέσως και μέχρι την εκδίκαση της αγωγής, οι πάροχοι να χρεώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, να μην προχωρούν σε διακοπή ηλεκτροδότησης όσων πληρώνουν το υπόλοιπο, πλην της ρήτρας, μέρος των λογαριασμών τους και να αποκατασταθεί η διακοπείσα ηλεκτροδότηση σε όσους πελάτες πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές.

 

Σημειώνεται ότι συλλογική αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προχωρούν και θα εκδικασθούν ανεξαρτήτως τυχόν νομοθετικών παρεμβάσεων εκ μέρους της Πολιτείας.

 

Οι εγγραφές στο  ΙΝΚΑ και στη συλλογική αγωγή θα συνεχισθούν και μετά την κατάθεσή της, ώστε να προστατευθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές.

 

 

 

Εγγραφή:

Γραμματεία Συλλογικής Αγωγής για την Ενέργεια

Αρχική

211 0135 199-200

https//inka.gr

2103632443