Γιορτή Γαρίδας: Ένας νέος θεσμός γεννήθηκε στο Δήμο Αμφιλοχίας!

«Βούλιαξε» κυριολεκτικά από τον κόσμο η πόλη της Αμφιλοχίας στη Γιορτή Γαρίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία χθες, Πρωτομαγιά, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο βραβευμένος pastry chef Ευάγγελος Χασιώτης και ο chef Νικόλαος Καπόπουλος υποδέχθηκαν χιλιάδες επισκέπτες με ένα εναλλακτικό μενού γευσιγνωσίας το οποίο περιλάμβανε γκασπάτσο, κρύα σαλάτα ζυμαρικών και αλμυρή τάρτα με βάση την περίφημη γαρίδα Αμβρακικού, προσφέρθηκαν πολλά κεράσματα όπως ντόπια τυριά, γλυκά, παγωτό, κρασί και πολλά άλλα.

Η Γιορτή Γαρίδας, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Αμφιλοχίας, είχε ως στόχο της να αναδείξει την γευστική αξία της γαρίδας Αμβρακικού που παραδοσιακά αλιεύεται από ντόπιους, αλλά και να προσελκύσει επισκέπτες από όμορες περιοχές και όχι μόνο, καθιστώντας την πόλη ταξιδιωτικό προορισμό.

Πράγματι, η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη όσο ελάχιστες φορές έχουμε δει στην πόλη μας, γεγονός που καταδεικνύει την επιτυχία της εκδήλωσης και το ενδιαφέρον για το τόσο ξεχωριστό προϊόν, που αξίζει πλέον να έχει τη δική του γιορτή.

Ως δράση που εντάσσεται «στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας του Δήμου», χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας την Γιορτή Γαρίδας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό, ενώ αναφέρθηκε στο προϊόν ως ένα «συγκριτικό πλεονέκτημα» του τόπου μας, το οποίο μπορεί να τον καταστήσει πόλο έλξης επισκεπτών. Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λαμπρινή Χαρδαλιά αναφέρθηκε στην καθιέρωσης της γιορτής ως ετήσιο θεσμό με τον οποίο θα τιμάται το εξαιρετικό δώρο που μας προσφέρει η θάλασσα του Αμβρακικού.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους εθελοντές που προσφέρθηκαν για να προετοιμάσουν και να φέρουν εις πέρας την πρώτη Γιορτή Γαρίδας στην Αμφιλοχία, καθώς και τους ανθρώπους και εταιρίες που ήταν δίπλα μας: τα ξενοδοχεία Amvrakia και Oscar, τα καταστήματα Λεωφόρος, Hamburgeza, Route, Skipper και Super Market Χαρδαλιάς, τις εταιρίες Τυροκομείο Αμφιλοχίας Γεωργίου, Χρήστος Δημ. Καραγιάννης Α.Ε.Β.Ε.  ΞΗΡΟΚΑΡΠ, Τυροκομική Αμφιλοχίας Μπουτσώλης Α.Β.Ε.Ε. και CharisMama, το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας, το Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμφιλοχίας και τον Αλιευτικό-Επαγγελματικό Σύλλογο Αμφιλοχίας «Άγιος Αθανάσιος».

Εκτός των άλλων, παρόντες στην εκδήλωση ήταν: ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Μαυρομμάτης, πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτευτές. Η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά απεύθυνε σύντομο γραπτό χαιρετισμό, καθώς δεν κατέστη εφικτό να παραστεί εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων.