Απελπισία στην Θράκη: «Οι Τούρκοι πυροβολούν για να περάσουν αναγκαστικά οι παράνομοι μετανάστες τα σύνορα»!

Η κατάσταση στον Έβρο είναι απελπιστική και πλέον οι Τούρκοι χρησιμοποιούν σαν «όπλο» τους παράνομους μετανάστες εναντίον της Ελλάδας και τους στέλνουν κατά εκατοντάδες με… πυροβολισμούς.

Είναι σαφές ότι πέρα από το δημογραφικό πρόβλημα που θέλουν να προκαλέσουν, ο πρώτος στόχος τους είναι να δουν τις «τρύπες» στα ελληνικά σύνορα.

Μια επίθεση στον Έβρο θα μπορούσε να ξεκινήσει με την «προέλαση» αλλοδαπών παράνομων μεταναστών.

«Ζούμε ένα μαρτύριο. Οι Τούρκοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και έχουν αρχίσει να πυροβολούν». Οι αλλοδαποί, που φιλοξενούνται στα ΚΥΤ σε Λέσβο, Χίο, Κω, Λέρο, Σάμο έχουν ξεπεράσει τις 40.000. Οι περιπολίες στις δομές δεν αρκούν, θα αρχίσουν τις αυτοδικίες».

Είναι οι κραυγές αγωνίας των Δημάρχων Σουφλίου και Ανατολικής Σάμου, μιλώντας στον Focus FM.

«Εμείς θα βγάλουμε ψήφισμα την Πέμπτη να μη γίνει ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης)  στην περιοχή. Οι κάτοικοι δεν μπορούν να μείνουν στα χωριά τους, φοβούνται. Δέχομαι καθημερινά εκατοντάδες τηλεφωνήματα για επιθέσεις, δε μιλάμε απλά για φθορές και ζημιές. Οι Τούρκοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και έχουν αρχίσει να πυροβολούν για να περάσουν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα», είπε στον Focus FM ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι οι κάτοικοι θα αρχίσουν να οργανώνονται μόνοι τους για την προστασία τους, αλλά και την προστασία των συνόρων, καθώς δεν αρκούν τα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Κατάσταση ανάγκης» χαρακτηρίζει στο μεταξύ ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, την κατάσταση η οποία επικρατεί στα νησιά, αφού υπάρχουν συνολικά περισσότερα από 40.000 άτομα στις δομές φιλοξενίας σε Λέσβο, Κω, Λέρο, Χίο και Σάμο και έξω από αυτές. «Δεν ξέρουμε πως θα βγει ο χειμώνας. Ο πληθυσμός θα πρέπει να μεταφερθεί από τα νησιά, όμως εάν δεν υπάρξουν καλύτερα σύνορα θα αδειάζουμε έναν κουβά ο οποίος θα ξαναγεμίζει», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την αστυνόμευση του νησιού κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος δηλώνει, αφού όπως λέει «Χρειαζόμαστε αστυνομία στους δρόμους κάθε μέρα, αλλά δεν υπάρχουν οι αριθμοί των αστυνομικών για να καλύψουν τις ανάγκες μας. Θα αρχίσουν οι αυτοδικίες», πρόσθεσε.

 

pronews.gr

Please follow and like us: