Ανακοινώθηκαν οι βάσεις

Τέλος αγωνίας για τους περίπου 100.000 υποψηφίους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς σήμερα το πρωί το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τις βάσεις εισαγωγής – Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 72.973 υποψήφιοι, ενώ το 2015 εισήχθησαν 70.988.

VASEIS-2016Το πρωί της Τετάρτης δόθηκε συνέντευξη Τύπου του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος Νίκου Φίλη στο υπουργείο, με θέμα τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο υπουργός μίλησε για το όραμα αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος, που θα αποδομεί όποια εξωσχολική δραστηριότητα – Ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά. 
Αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές, ο κ. Φίλης, τόνισε ότι τα αποτελέσματα των Βάσεων ανακοινώνονται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και υπογράμμισε ότι γίνονται συζητήσεις για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, μέσα από ένα νέο σύστημα επιλογής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Μιλάμε για μια αναμόρφωση του λυκείου, που θα εξουδετερώνει σχήματα εκτός του σχολείου» σημείωσε.

Από τις 11.00 το πρωί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα και μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο – όνομα – πατρώνυμο – μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.

Σήμερα ανακοινώνονται επίσης και τα αποτελέσματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (απόφοιτοι λυκείων εκτός ΕΕ) και των αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του zougla.gr, θα ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις σχολές, η οποία από πέρυσι γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο. Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους στο τμήμα στο οποίο πέρασαν και κατόπιν θα αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 72.973 υποψήφιοι, ενώ το 2015 εισήχθησαν 70.988.Δείτε τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας:

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα ανά κατηγορία:

1. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ 2014_ΠΑΝΕΛ.2016.
2. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ 2015_ΠΑΝΕΛ.2016
3. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2014_ΠΑΝΕΛ. 2016
4. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2015_ΠΑΝΕΛ. 2016
5. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2016
6. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2016
7. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ ΠΑΛΑΙΟ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2016
8. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ ΠΑΛΑΙΟ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2016
9. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ ΝΕΟ_ΠΑΝΕΛ.2016
10. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ ΠΑΛΑΙΟ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2016
11. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ ΠΑΛΑΙΟ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2016

 Για την Επιλογή Αλλογενών (Ευρωπαϊκής Ένωσης):

12. ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ(ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) ΠΑΝΕΛ.2016

 Για την Επιλογή Αλλογενών(Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης):

13. ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ(ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) ΠΑΝΕΛ.2016

 

 

zougla.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.