Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια στα Τίρανα-«Ράμα παραιτήσου» από χιλιάδες διαδηλωτές

Σοβαρά επεισόδια, με συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών, δακρυγόνα και συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ράμα έγιναν σήμερα  το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα, κατά τη διάρκεια μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης.

Χιλιάδες Αλβανοί πολίτες, υποστηρικτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας, επιχειρώντας αρχικά να εισβάλλουν  στο κτίριο που στεγάζεται η κυβέρνηση, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους φράζουν το δρόμο.

Οι διαδηλωτές ζητούν από την κυβέρνηση Ράμα να παραιτηθεί και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ώστε η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, να έχει τη νωπή λαϊκή εντολή.

Το κεντροδεξιό Δημοκρατικό κόμμα, κατηγορεί τον Σοσιαλιστή πρωθυπουργό Έντι Ράμα για διαφθορά και σύνδεση με το οργανωμένο έγκλημα.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τον αστυνομικό κλοιό μπροστά στο κτίριο της κυβέρνησης, κατάφεραν να σπάσουν το ανθρώπινο τείχος, αλλά δεν επιχείρησαν  να σπάσουν τις πόρτες και να εισβάλουν μέσα.

Η ηγέτης των Δημοκρατικών, Lulzim Basha ζήτησε άμεσες πολιτικές εξελίξεις και δρομολόγηση πρόωρων εκλογών, ενώ χιλιάδες πολίτες από κάθε γωνιά της Αλβανίας, είχαν μεταβεί στα Τίρανα για τη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση.

Ενσωματωμένο βίντεο

Ενσωματωμένο βίντεο

 

Ενσωματωμένο βίντεο

Ενσωματωμένο βίντεο

Ενσωματωμένο βίντεο

Ενσωματωμένο βίντεο

Ενσωματωμένο βίντεο
pronews.gr