Αδιανόητο κι όμως ελληνικό: Λουκέτο σε νηπιαγωγείο γιατί ο δήμος δεν πλήρωσε το… ενοίκιο

«Δύο μέρες χωρίς ρεύμα στο νηπιαγωγείο γιατί ο Δήμος παρέλειψε να πληρώσει τον λογαριασμό».

Κλειδαμπαρωμένο και μάλιστα για δεύτερη φορά βρήκαν γονείς και παιδιά το 6ο νηπιαγωγείο της Νέας Σμύρνης την περασμένη Παρασκευή (22/9), καθώς το ενοίκιο που καλείται να πληρώσει ο δήμος δεν έχει τακτοποιηθεί.

Αναλυτικότερα, λίγες μόλις μέρες αφότου ξεκίνησε η σχολική περίοδος, τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο και μεταφέρονται καθημερινά με πούλμαν σε δύο διαφορετικά σχολεία στην Καλλιθέα για να μην χάσουν τη σχολική χρόνια, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του MEGA.

Έτσι, και λόγω της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι ιδιοκτήτες που κατέχουν το 1/3 του οικοπέδου, από τη στιγμή που δεν έχουν ικανοποιηθεί οι απαιτήσεις τους, δηλαδή να τους δοθεί το ποσό των 560.000 ευρώ, αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο.

Τον Ιούνιο έγινε ένα δημοτικό συμβούλιο στο οποίο αποφασίστηκε ότι αυτά τα χρήματα θα δοθούν στους ιδιοκτήτες ωστόσο η απόφαση δεν εφαρμόστηκε.

«Δύο μέρες χωρίς ρεύμα στο σχολείο γιατί ο Δήμος παρέλειψε να πληρώσει τον λογαριασμό»

«Δυστυχώς μιλάμε για δεύτερη δορά μέσα στον χρόνο για το ίδιο θέμα. Από το 2017 η κατάσταση παραμένει η ίδια, λένε πως θα λυθεί το θέμα και ποτέ δεν γίνεται κάτι τέτοιο. τον Μάιο είχαμε σχεδόν το ίδιο, και μάλιστα είχαμε δύο μέρες χωρίς ρεύμα γιατί ο Δήμος παρέλειψε να πληρώσει τα τιμολόγια του ρεύματος του σχολείου και τα παιδιά ταλαιπωρήθηκαν», τόνισε στο MEGA η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης, Μαρίνα Σιαδήμα.

«Φτάσαμε σε μία διαδικασία και κινητοποιηθήκαμε και μέσω των ΜΜΕ, που μας στήριξαν, για να έχουμε το αυτονόητο, να έχουμε σχολείο. Τότε μας έδωσαν τον λόγο τους ότι θα τακτοποιηθεί το ζήτημα. Στις 21 Ιουνίου μπήκε ο Δήμος μέσα στο σχολείο και δημιούργησε τμήμα ΚΔΑΠ (κέντρο δημιουργικής απασχόλησης) και μείναμε ήσυχοι ότι το θέμα είχε τελειώσει», συμπλήρωσε η κ. Σιαδήμα.

 

workenter.gr

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.