Κινητοποίηση στο υποκατάστημα ΕΛΓΑ Αγρινίου για τις ζημιές από χαλαζοπτώσεις στις καλλιέργειες ελιάς μετά το κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Καινούργιου

Κινητοποίηση στο υποκατάστημα ΕΛΓΑ Αγρινίου για τις ζημιές από χαλαζοπτώσεις στις καλλιέργειες ελιάς-Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κινδυνεύουνε να μείνουνε χωρίς εισόδημα οι αγρότες της περιοχής.

Να προχωρήσουν άμεσα οι καταγραφές των ζημιών που σημειώθηκαν σε εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών ελιάς καλαμών και χοντροελιάς στο Καινούργιο και την Αβόρανη Αιτωλοακαρνανίας, απαίτησαν σήμερα το πρωί με δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν αγρότες, στο υποκατάστημα ΕΛΓΑ Αγρινίου.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Καινούργιου, διεκδίκησαν να προχωρήσει η διαδικασία γρήγορα, εφόσον είναι ακόμη εμφανείς οι ζημιές, διαφορετικά, δεν θα υπάρχει ουσία κατάθεσης αιτήσεων αποζημιώσεων (αν περάσει και άλλος χρόνος).

«Υπάρχει κίνδυνος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, να μείνουν βιοπαλαιστές αγρότες χωρίς εισόδημα», τόνισε ο πρόεδρος του Α.Σ. Γιάννης Καρναβιάς, στην αναπληρώτρια προϊσταμένη του ΕΛΓΑ, εξηγώντας ότι πρόπερσι η ελιά δεν είχε τιμή, πέρυσι η καταστροφή ήταν ολική απ’ την ακαρπία (χωρίς να δοθούν αποζημιώσεις) και φέτος, σοβαρό χτύπημα έρχεται να δώσει το χαλάζι.

Οι παρευρισκόμενοι αγρότες, στάθηκαν στην ανάγκη αλλαγής του αναχρονιστικού οργανισμού του ΕΛΓΑ, ζήτησαν επίσης να πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις για την λειτουργία του υποκαταστήματός του στο νομό και να δοθούν άμεσα όλες οι αποζημιώσεις για ζημιές, στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Επισήμαναν ότι άμεσα θα προβούν και σε νέες κινητοποιήσεις αν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημά τους, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Σπύρο Κοτοπούλη και ο Συνεταιρισμός Καινούργιου με τον πρόεδρό του Περικλή Παπασάικα.

Please follow and like us: