YΕΘΑ: Έρχονται αλλαγές για τους Υπαξιωματικούς: Aύξηση των αποδοχών και νέα καθήκοντα

Ο σχεδιασμός γίνεται με γνώμονα έξι βασικούς άξονες.

Ελληνικός Στρατός (EUROKINISSI/ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ)

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μελετά αλλαγές που αφορούν στην εκπαίδευση, την εξέλιξη και τα καθήκοντα των υπαξιωματικών, στο πλαίσιο των νέων αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτό επισημαίνουν πηγές του υπουργείου και αναφέρουν ότι οι βασικές αρχές που λαμβάνονται υπόψη είναι:

α. Να μην επηρεασθεί η μισθολογική εξέλιξη των υπαξιωματικών. Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν οι ίδιες πηγές, ο εισαγωγικός και καταληκτικός μισθός, καθώς και τα ενδιάμεσα μισθολογικά επίπεδα, θα είναι ανώτερα από τα σημερινά.

β. Η εκπαίδευση στις ΑΣΣΥ θα αναβαθμιστεί σε Ανώτατες Σχολές Εφαρμογής.

γ. Θα καταρτιστεί καθηκοντολόγιο και προσοντολόγιο για τις οργανικές θέσεις που καταλαμβάνουν οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ και οι ΕΠΟΠ.

δ. Μελετάται το βαθμολόγιο να διευρυνθεί και ο εισαγωγικός βαθμός των αποφοίτων ΑΣΣΥ να είναι αυτός του επιλοχία, αντί του λοχία.

ε. Μελετάται η επίλυση του προβλήματος της ανάστροφης πυραμίδας σταδιακά, σε βάθος 15ετίας.

στ. Σε κάθε περίπτωση θα δίνεται η δυνατότητα, μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας και με συγκεκριμένα προσόντα, υπαξιωματικοί να γίνονται αξιωματικοί και να εξελίσσονται ως αξιωματικοί.

 

 

ethnos.gr

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Σέβεται την ελευθερία του λόγου και τον απόψεων όλων, όταν αυτά εκφράζονται ευπρεπώς πάντα με βάση την αλήθεια και χωρίς ύβρεις.