Ασήκωτες οι ευθύνες της Αθήνας στο Κυπριακό

Ο Νίκος Αναστασιάδης μέσα από ένα δείπνο με μπόλικο ουίσκι και χωρίς να ενημερώσει τους στενούς του συνεργάτες και συμβούλους και κυρίως την Ελληνική Κυβέρνηση έκανε στροφή 180 μοιρών, αναίρεσε όλες τις δεσμεύσεις του και κόκκινες γραμμές που ο ίδιος έθεσε και αποδέχθηκε την διαχρονική απαίτηση της Τουρκίας να πάει σε πενταμερή διάσκεψη με πιεστικά χρονοδιαγράμματα και με ανοικτά όλα τα κεφαλαιώδη θέματα στο Κυπριακό.

kypros

Μια τέτοια αλλόκοτη και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά δεν μπορεί κανείς νοήμον άνθρωπος να την κατανοήσει  και να την αποδεχθεί. Με αυτό δεδομένο η Αθήνα, την οποία αφορά άμεσα το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, όφειλε να αδειάσει τον Πρόεδρο για να προστατεύσει την Κύπρο και τον λαό της και όχι να σύρεται στις διαπραγματεύσεις και να αναγκασθεί να παίξει το παιχνίδι της Τουρκίας.

Εύχομαι από μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης έστω και την υστάτη να επιδειχθεί η δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να μην θρηνήσουμε άλλες χαμένες πατρίδες. Φτάνει πια ο ερασιτεχνισμός και οι πολιτικές του ποδαριού στα κρίσιμα εθνικά θέματα.

Σας μεταφέρω  πιο κάτω έναν σχετικό άκρως ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ‘’ΤΟ ΕΘΝΟΣ’’

Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα και ένα Νέο Χρόνο απαλλαγμένο από εξωτερικούς και κυρίως από εσωτερικούς εχθρούς.

 

Όμηρος Αλεξάνδρου