Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου από την περσινή χρονιά αποφάσισε να ρίξει μεγάλο βάρος στις υποδομές και για αρχή το στοίχημα το μεγάλο λεγόταν Γιάννης Γυφτάκης.

Μόλις 16 χρονών πήρε θέση βασικού point guard στην ομάδα και ανταποκρίθηκε περίφημα στις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν μπροστά του. Ας γνωρίσουμε λίγο την καθημερινότητα του και τα θέλω του.
Σε ποια ηλικία ξεκίνησες το μπάσκετ και ποιος σε παρότρυνε να το κάνεις;
Από πολύ μικρή ηλικία περίπου 9-10 ετών οι γονείς μου με παρότρυναν να ασχοληθώ με τον αθλητισμό. Εγώ βλέποντας αγώνες μπάσκετ στην τηλεόραση το βρήκα πολύ ελκυστικό οπότε αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό.
Θα ήθελα να μου περιγράψεις μια τυπική σου μέρα. Ποιο είναι το πρόγραμμα σου;
Για αρχή μια τυπική μου μέρα περιλαμβάνει πρωινό ξύπνημα στις 7 πμ ώστε να ετοιμαστώ για το σχολείο. Στη συνεχεία γυρνώ σπίτι τρώω το μεσημεριανό μου και τις περισσότερες φορές έχω κατευθείαν προπόνηση. Μετά την προπόνηση γυρίζω σπίτι ώστε να τελειώσω τις υποχρεώσεις μου για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας. Δεν είναι λίγες οι φορές που το πρόγραμμα περιέχει γυμναστήριο με την ομάδα.
Καταφέρνεις να συνδυάζεις τις υποχρεώσεις σου στο σχολείο με το μπάσκετ;
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Αλλά όμως όταν υπάρχει θέληση και αγάπη συνδυάζονται και οι υποχρεώσεις του σχολείου με το μπάσκετ.
Ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο για το μπάσκετ; Που θα ήθελες να φτάσεις;
Επειδή αγαπώ πολύ το μπάσκετ, θα προσπαθήσω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Με υγεία, διάθεση και πολύ δουλειά πιστεύω ότι όλα θα πάρουν το δρόμο τους.
Εκτός από το μπάσκετ με τι άλλο θα ήθελες να ασχοληθείς όταν μεγαλώσεις;
Δεν έχω αποφασίσει συγκεκριμένα με τι θα ασχοληθώ μελλοντικά, αλλά σίγουρα θα ήθελα να συνδυάσω το επάγγελμα μου με το μπάσκετ.
Ανανέωση επίθεσης με τον Γιάννη Γυφτάκη
14)Αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός
13)Αγαπημένη ομάδα στο NBA:Golden State Warriors
12)Αγαπημένος παίκτης: Διαμαντίδης
11)Αγαπημένος ήρωας κόμικ: Captain America
10)Αγαπημένο χρώμα: Άσπρο
9)Αγαπημένη ταινία: Mechanic:Resurrection
8)Αγαπημένο τραγούδι:G-Eazy-i mean it feat Remo
7)Αγαπημένο φαγητό:Παστίτσιο
6)Παίκτης πρότυπο: Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
5)Καλύτερος συμπαίκτης: Είναι πολλοί
4)Αγαπημένο ζώο : Σκύλος
3)Αγαπημένο νούμερο φανέλας: 4
2)Η τελευταία κίνηση που κάνεις πριν βγεις από τα αποδυτήρια για τον αγώνα: Δινω τα χέρια με τους συμπαίκτες μου
1) Μπάσκετ για σένα είναι: Η ζωή μου

Μιχάλης Σταμουλάκης








