“Τον Αϊλάν τον δολοφόνησε ο πατέρας του”

Νέα τροπή δίνει στο δράμα του θανάτου του τρίχρονου Αϊλάν Κουρντί που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη, η καταγγελία μία Ιρακινής που βρισκόταν στην ίδια βάρκα.

ailan-copy-620x330Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η γυναίκα που διασώθηκε, χάνοντας όμως επίσης τα 2 παιδιά της στον δρόμο για την Κω, ο πατέρας του Αϊλάν ήταν ένας από τους δουλεμπόρους.

Η γυναίκα από το Ιράκ κατηγορεί τον Αμπντουλάχ Κούρντι, ότι ήταν ένας από τους δουλεμπόρους στους οποίους η δική της οικογένεια πλήρωσε 10.000 δολάρια, ώστε να περάσει στην Ελλάδα.

«Μου είπαν “μην ανησυχείς. Ο κυβερνήτης της βάρκας θα έχει μαζί του τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του», δηλώνει. Μέσω μιας ανιψιάς της στην Αυστραλία, η Ιρακινή μητέρα κατήγγειλε ότι ο πατέρας του Αϊλάν ευθύνεται για το ναυάγιο. «Πήγαινε σαν τρελός με μεγάλη ταχύτητα, ο άντρας μου του έλεγε να προσέχει, αλλά εκείνος δεν άκουγε», συμπλήρωσε.

Η βάρκα χτύπησε πάνω σε ένα κύμα και αναποδογύρισε. Μετά τη τραγωδία, λέει, ο Αμπντουλάχ Κούρντι της ζήτησε να μην τον καταγγείλει στις αρχές.
Η Αμπάς κατήγγειλε ότι το πλοιάριο ήταν υπεράριθμο και πως δεν υπήρχαν αρκετά σωσίβια για όλους εξηγώντας ότι η ίδια, ο σύζυγός της και μία κόρη της κρατήθηκαν από ένα σωσίβιο στην επιφάνεια της θάλασσας, σε αντίθεση με τα δύο άλλα παιδιά της που χάθηκαν.

«Ούρλιαζα, φώναζα τα παιδιά μου αλλά δε μου απαντούσε κανείς. Ήταν η ζωή μου. Τώρα δεν έχω πια ζωή. Δε μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη», είπε ζητώντας από την αυστραλιανή κυβέρνηση να της παράσχει άσυλο ώστε να ξεφύγει από το Ισλαμικό Κράτος.

Σε άλλες δηλώσεις της στον αραβόφωνο τηλεοπτικό σταθμό Eufrate η απελπισμένη γυναίκα τόνισε πως ο διεθνής Τύπος χαρακτήρισε τον πατέρα του Αϊλάν «ήρωα» και «θύμα», αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, υποστηρίζοντας ότι η κόρη της πλέον δεν μπορεί να μιλήσει εξαιτίας του σοκ.

Την ίδια ώρα, μία ακόμα γυναίκα μιλώντας στην ιρακινή εφημερίδα Shafaq News αποκάλυψε πως ο οδηγός του σκάφους ήταν μεθυσμένος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν αναφερόταν στον Αμπντουλάχ Κουρντί.

Σημειώνεται πάντως πως σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις οι δουλέμποροι δεν οδηγούν οι ίδιοι τις βάρκες, αλλά αναθέτουν το ρόλο αυτό σε κάποιον από τους πρόσφυγες…

 

meresparaxenes.com

Τα σχόλια είναι κλειστά.