Τα καλά και συμφέροντα

 • Τους έλεγα: «θα μπουν 1.000.000 μετανάστες και δεν αντέχει η χώρα»
  Με έλεγαν: Καλοπερασάκια χωρίς ευαισθησίες.

panousis1

 • Τώρα τρέχουν για hotspots στρατόπεδα συγκέντρωσης και δεν βγάζουν άχνα.
 • Τους έλεγα: «Πρέπει να κάνουμε ειδική συμφωνία με το Σένγκεν ή να τους προλάβουμε».
  Με έλεγαν: Άσχετο.
  Τώρα τρέχουν να καταλάβουν πως θα παίζουν οι Ευρωπαίοι εναντίον μας με τη Συνθήκη.
 • Τους έλεγα: «Προσέξτε θα γίνουμε black box. Θα εγκλωβιστούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες στη χώρα».
  Με έλεγαν: Απαισιόδοξο.
  Τώρα τρέχουν για να πείσουν δημάρχους και κατοίκους.
 • Τους έλεγα: «Χρειάζεται αποτροπή».
  Με έλεγαν: Μη-αριστερό αφού τα σύνορα είναι ανοιχτά για όλους.
  Τώρα τρέχουν να πείσουν ότι φυλάνε τα σύνορα.
 • Τους έλεγα: «Δεν πρέπει να πέσει ο φράχτης του Έβρου».
  Με έλεγαν: Εθνικιστή (μάλλον λόγω παραμονής 19 χρόνων στη Θράκη).
  Τώρα τρέχουν πίσω από τους υψωμένους τοίχους /φρούρια σε όλη την Ευρώπη.

Αυτά δημοσίευσε, σήμερα 28/1/016, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης  Σύριζα κ. Πανούσης, σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης. Όλα αληθή τα λεγόμενα του υπουργού, αλλά έρχονται ως απολογία εκ των υστέρων. Όλοι μας θυμόμαστε τη δημοσιοποίηση που έλαβε η καταγγελία του κ. Πανούση όταν ισχυρίστηκε ότι, έχει γίνει στόχος της  τρομοκρατικής οργάνωσης «πυρήνες της φωτιάς». Τότε βέβαια διακυβεύονταν η προσωπική ασφάλεια και ακεραιότητα του πρώην υπουργού, και εκ πρώτης όψεως καλά έκανε και δημοσιοποίησε τα στοιχεία που είχε στην κατοχή του.

Όταν είχε συμβεί το παραπάνω περιστατικό, οι λαθρομετανάστες εισέρρεαν κατά χιλιάδες, όπως και σήμερα, στο εσωτερικό της Χώρας μας. Σωστά λοιπόν, θα υποθέσουν κάποιοι, ο κ. Πανούσης ενημέρωνε τους συναδέρφους του υπουργούς για την γάγγραινα που ακούει στο όνομα λαθρομετανάστευση. Συγκρίνοντας όμως τα δύο περιστατικά, το προσωπικού ενδιαφέροντος με το γενικού ενδιαφέροντος, αμέσως δείχνει και την αντίληψη που έχει ο πρώην υπουργός για τα συμφέροντα του Έθνους. Ενώ από τη μία, για την προσωπική του ασφάλεια σήκωσε τον κόσμο στο ποδάρι με τις καταγγελίες του, απ’ την άλλη για το θέμα της λαθρομετανάστευσης που άπτεται μάλιστα της εθνικής ασφάλειας, δεν είπε κουβέντα. Και δεν είπε κουβέντα, δημοσίως, τη στιγμή που οι πάντες έβλεπαν και άκουγαν τα όσα τραγικά συνέβαιναν στη Χώρα μας από την εισβολή των τριτοκοσμικών.

Το να τα λέτε κατόπιν εορτής κ. Πανούση δεν σας τιμά. Δεν ήταν ούτε καν κρατικό μυστικό αυτά που λέγατε κατ΄ιδίαν στους συναδέρφου σας υπουργούς, τη στιγμή που καταγγελίες και επισημάνσεις για το λαθρομεταναστευτικό ακούγονταν μέσα στη βουλή, και όχι μόνο. Εγώ, κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου, θα σας θέσω κ. υπουργέ το παρακάτω ερώτημα. Από τη στιγμή που οι ανησυχίες σας για το λαθρομεταναστευτικό ζήτημα, βλέπατε ότι βαίνουν προς επιβεβαίωση καθ’ όσον είχατε και διαφορετική ενημέρωση από αυτή των απλών πολιτών, γιατί δεν βγήκατε δημόσια να καταγγείλετε την στάση της κυβέρνησης, και στο φινάλε αφού δεν συμφωνείτε, να παραιτηθείτε; Θα σας απαντήσω εγώ κ. υπουργέ.

Ποτέ σας δεν καταλάβατε και δεν εμπεδώσατε, τόσο εσείς όσο και οι πληθώρα των κυβερνώντων ότι, όσο πιο ψηλά σε μία θέση βρίσκεται κάποιος, τόσο πιο πολύ υπηρέτης των υπολοίπων γίνεται. Εσείς κ. Πανούση υπουργοποιηθήκατε πρώτα για το συμφέρον το δικό σας και τίποτε παραπέρα.

ΚΕΡΒΕΡΟΣ       

Τα σχόλια είναι κλειστά.