Συναντήσεις Τριανταφύλλου σε Θέρμο-Παρακαμπύλια

Το δήμο Θέρμου επισκέφτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου την Πέμπτη 5/3/2014, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο κ. Κωνσταντάρα, αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες και δημοτικούς συμβούλους.

Τριανταφύλλου Δήμαρχος Θέρμου

Η βουλευτής ενημερώθηκε για τις ζημιές που υπέστη ο δήμος, με κυριότερες τις κατολισθήσεις δρόμων αλλά και τις καταστροφές 5 γεφυρών.

Επίσης, έγινε μια εκτενής ενημέρωση για τα σημαντικότερα προβλήματα, που αφορούν στο δήμο Θέρμου. Κυριότερα: η επαναλειτουργία των Δημοτικών σφαγείων, η στήριξη του ΚΠΕ (κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης), που πρόσφατα επανασυστάθηκε, η δημιουργία Τεχνικής Υπηρεσίας, η επανασύσταση του Ειρηνοδικείου, η αδήριτη ανάγκη για τη στήριξη των υποδομών του Δήμου, η αγωνία, να μην υπάρξουν περαιτέρω συγχωνεύσεις σχολείων, η λειτουργία του Μουσείου και φυσικά η φροντίδα και αναβάθμιση του οδικού δικτύου.

IMG_2877Από την πλευρά της η βουλευτής τόνισε πως η συνεργασία φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής Εξουσίας είναι απαραίτητη και θα πρέπει να εμπλουτίζεται με δημοκρατικό διάλογο. Τα έργα υποδομής που θα ενισχύουν και θα στοχεύουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση, ο σχεδιασμός που θα υπηρετεί την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας είναι προτάγματα για το ΣΥΡΙΖΑ, όπως φυσικά κα η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και των πρόσφατων καταστροφών, που καταγράφονται και στο Δήμο Θέρμου. Επεσήμανε, πως οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, θα ενισχύσουν τη συμμετοχή των πολιτών κα την αμεσοδημοκρατία.

Για τις πρόσφατες καταστροφές, τόνισε πως χρειάζεται ακριβής καταγραφή, ιεράρχηση των αναγκών και κάλυψη των ζημιών με άμεσα μέτρα, σύμφωνα και με το πόρισμα του ΙΓΜΕ.

Το ίδιο  απόγευμα βρέθηκε στο χωριό Ποταμούλα του Δημου Αγρινίου.

Συναντήθηκε  με  τοπικούς προέδρους των Παρακαμπυλίων (Πεντάκορφο, Αμπέλια, Ποταμούλα, Ψιλόβραχος, Χούνη, Αγαλιανός, Κυπάρισσος, Σαριάδα, Σκουτεσιάδα) καθώς και με το δημοτικό σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Σοφρώνη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών της νέας οδού Αγρινίου-Καρπενησίου.

Το έργο, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, παρότι έχει δημοπρατηθεί και έχει ανατεθεί η υλοποίησή του σε ανάδοχο εταιρεία από τις 28/9/2013, σύμφωνα με τους τοπικούς προέδρους, ουσιαστικά, ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.

gefyra-episkopis-apo-psilobraxo-1024x768Οι πρόεδροι  εξέφρασαν την ανησυχία τους για την καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών, που, όπως ανέφεραν, πιθανά οφείλεται σε αγωγές ιδιωτών για απαλλοτριώσεις  εκτάσεων.

Η κα. Τριανταφύλλου δεσμεύτηκε να θέσει το  ζήτημα σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, ώστε, να ξεκαθαριστούν οι λόγοι για τους οποίους ένα έργο, που θα βοηθούσε στην αναβάθμιση μιας παραγωγικής  περιοχής και επρόκειτο να υλοποιηθεί με πόρους από το ΕΣΠΑ δημοπρατήθηκε, υπογράφτηκε σύμβαση παραχώρησης, αλλά ποτέ δεν ξεκίνησε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.