Στο Δρομοκαΐτειο ξανά η Β. Σταμάτη

Στο Δρομοκαΐτειο επέστρεψε η Βίκυ Σταμάτη η οποία έδωσε στη ΓΑΔΑ προανακριτική κατάθεση για τις συνθήκες απόδρασής της τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ενώ παράλληλα, εξετάστηκε από ιατροδικαστή αλλά και ψυχολόγους.

9627667835396377175Η κρατούμενη έδωσε ανωμοτί κατάθεση, ενώ ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για απόδραση αλλά για φυγή -στιγμιαία παρόρμηση- προκειμένου να δει το παιδί της.

Ανέφερε ακόμη ότι η Βίκυ Σταμάτη είναι μετανιωμένη κι έχει εμπιστοσύνη στους Εισαγγελείς.

Ωστόσο, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο, με την βοήθεια τουλάχιστον μιας γυναίκας.

Την περασμένη Τρίτη η Βίκυ Σταμάτη δέχτηκε στο δωμάτιό της στο Δρομοκαϊτειο την επίσκεψη μιας γυναίκας, το όνομα της οποίας δεν καταγράφηκε στα βιβλία επισκεπτών του Ιδρύματος.

Εκείνη, πιστεύουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, έδωσε στην Βίκυ Σταμάτη πιθανότατα το κλειδί με το οποίο άνοιξε την μπαλκονόπορτα του δωματίου της και το έσκασε το βράδυ της Τετάρτης, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της.

Η μυστηριώδης γυναίκα, το όνομα της οποίας είναι Νίκη, αναζητείται στην περιοχή του Χαϊδαρίου όπου σύμφωνα με πληροφορίες είναι η κατοικία της.

Η άποψη αυτή ενισχύεται και από το γεγονός πως οι αρχές έψαξαν εξονυχιστικά την περιοχή που εντοπίστηκε την Παρασκευή η Βίκυ Σταμάτη, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και θεωρείται αδύνατο να μην είχε εντοπιστεί, αν βρισκόταν εκεί.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κα Σταμάτη φιλοξενήθηκε τη νύχτα σε σπίτι.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η κατάστασή της δε παραπέμπει σε άνθρωπο που πέρασε τη νύχτα σε παγκάκι ή αυτοκίνητο ή εκκλησία.

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, έχει γίνει άρση απορρήτου και οι τηλεφωνικές συνομιλίες αποδεικνύουν πως υπήρξαν συνεννοήσεις.

Πιθανόν, όπως εκτιμάται, εκείνοι που εμπλέκονται στην απόδραση φοβήθηκαν και δεν θέλησαν να την βοηθήσουν περαιτέρω.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της Βίκυς Σταμάτη στην ΓΑΔΑ, ο Εισαγγελέας Πεπόνης που την εξέτασε, ζήτησε να είναι μόνος του μαζί της στην αίθουσα, για να δει υπό ποιες συνθήκες έγινε η απόδρασή της. Αργότερα την εξέτασε και ιατροδικαστής, καθώς έφερε επιπόλαιες εκδορές στα χέρια και τα πόδια.

Λίγο μετά τις 22:30 ολοκληρώθηκε η εξέταση της Βίκυς Σταμάτη από τους Εισαγγελείς στη ΓΑΔΑ και η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου οδηγήθηκε πίσω στο Δρομοκαΐτειο, όπου και κρατούνταν μέχρι την απόδρασή της.

pathfinder.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.