Οι σημερινές προτάσεις

Με τα γκολ στη Σεβίλλη, κερδίζει με Over η Νάπολι.

napoli_dnipro_3

Ημέρα ημιτελικών στο Γιουρόπα Λιγκ είναι η σημερινή, καθώς θα διεξαχθούν τα πρώτα παιχνίδια των ζευγαριών Σεβίλλη – Φιορεντίνα και Νάπολι – Ντνίπρο. Οι σημερινές στοιχηματικές μας επιλογές αφορούν αυτά τα δύο μεγάλα παιχνίδια.

 

Over στο «Πιθχουάν»

Η πρώτη μας επιλογή αφορά το Over 2.5 γκολ στην αναμέτρηση της Σεβίλλης με τη Φιορεντίνα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», που προσφέρεται σε απόδοση 1.91 από την 2winBet. Όταν μια ομάδα (σ.σ. Σεβίλλη) έχει κατακτήσει τρεις φορές (2006, 2007, 2014) το Γιουρόπα Λιγκ σε ισάριθμες παρουσίες στον τελικό τα τελευταία 9 χρόνια, τότε δικαιούται να λέγεται φαβορί. Πόσο μάλλον απ’ τη στιγμή που δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε ημιτελικό της διοργάνωσης! Πρώτος ημιτελικός σήμερα κόντρα στη Φιορεντίνα και οι Ανδαλουσιανοί θέλουν να επιβεβαιώσουν τον κανόνα που λέει ότι κανείς δεν περνάει φέτος απ’ το «Σάντσεθ Πιθχουάν». Εκεί έχασαν Ζενίτ, Βιγιαρεάλ, Γκλάντμπαχ, Σταντάρ Λιέγης, Μπενφίκα, Πόρτο, Βαλένθια και άλλες πολλές ομάδες τον τελευταίο χρόνο.

Τελευταία που πέρασε από το «κάστρο» της Σεβίλλης ήταν η Μπέτις τον περσινό Μάρτιο (0-2). Το Σάββατο πέρασε και η Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2, δίνοντας έτσι ένα τέλος στο αήττητο σερί της ομάδας του Έμερι (15 ματς σε όλες τις διοργανώσεις). Στην 5η θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν οι γηπεδούχοι, στο -3 απ’ την 4η Βαλένθια, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ έπειτα από 7 χρόνια βρίσκεται η Φιορεντίνα. Η τελευταία φορά που περπάτησε στα ίδια μονοπάτια ήταν το 2008, όταν αποκλείστηκε στους «4» του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ στα πέναλτι από τη Ρέιντζερς. Ωστόσο, οι «βιόλα» δεν είναι μια ομάδα που θα συμβιβαστεί μόνο με την παρουσία της στην τετράδα, καθώς έχει δείξει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος και φυσικά ονειρεύεται κατάκτηση του τροπαίου. Το βάρος έχει πέσει σχεδόν αποκλειστικά στο Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που φαίνεται και απ’ τις επιλογές του Βιντσέντσο Μοντέλα στις ενδεκάδες του ιταλικού πρωταθλήματος. Οι “βιόλα” Είναι αήττητοι στα τελευταία 6 ευρωπαϊκά ματς (3-3-0) ανεξαρτήτως έδρας, η άμυνα είναι το «όπλο» τους, αφού δέχτηκαν μόλις τρία γκολ σ’ αυτό το σερί αγώνων.

sevilla_fiorentina_2

Νίκη για «παρτενοπέι» με υψηλό σκορ

Παράλληλα, επιλέγουμε τον «Άσσο» της Νάπολι επί της Ντνίπρο σε συνδυασμό με Over 2.5 σε απόδοση 2.10. Έχοντας την πιο ευνοϊκή κλήρωση από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες που συνεχίζουν να διεκδικούν το φετινό Γιουρόπα Λιγκ η Νάπολι επιθυμεί να κάνει απόψε το πρώτο βήμα για πρόκρισή της στον τελικό της διοργάνωσης, καθώς υποδέχεται στην έδρα της τη Ντνίπρο. Οι «παρτενοπέι» φαντάζουν ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου, κάτι που θα πρέπει να αποδείξουν εντός του αγωνιστικού χώρου στις αναμετρήσεις τους με τους Ουκρανούς. Άλλωστε, είναι αήττητοι στις 12 τελευταίες εντός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις τους, με 9 νίκες και 3 ισοπαλίες. Ο Αργεντινός φορ Γκονζάλο Ιγκουαΐν, είναι ο κορυφαίος σκόρερ του φετινού Γιουρόπα Λιγκ με τα επτά γκολ που έχει σημειώσει.

Έχοντας αποκλείσει την Κλαμπ Μπριζ στον προηγούμενο γύρο, χάρη στο «χρυσό» γκολ του Σάκχοβ στην Ουκρανία (0-0 εκτός και 1-0 εντός έδρας), η Ντνίπρο τίθεται αντιμέτωπη με την πολύ ισχυρή Νάπολι (κάνοντας ντεμπούτο στα ημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης), στην προσπάθεια που θα κάνει να πάρει την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Το έργο των ποδοσφαιριστών του Μάρκεβιτς στις δύο αναμετρήσεις με τους «παρτενοπέι» θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο 64χρονος προπονητής.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Ντνίπρο ξεκίνησε τη φετινή προσπάθειά της στο Γιουρόπα Λιγκ από τον τρίτο προκριματικό γύρο, κάτι που σημαίνει πως έχουν διανύσει ένα μεγάλο ταξίδι μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Για την ακρίβεια έχει δώσει 16 αναμετρήσεις, δύο περισσότερες από την αποψινή αντίπαλό της. Στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας η Ντνίπρο παραμένει αήττητη στις οχτώ τελευταίες αγωνιστικές που έδωσε, στις οποίες σημείωσε επτά νίκες και μία ισοπαλία.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.