Μεσολόγγι: Έναρξη του προγράμματος I.C.E.

 Το φυσικό περιβάλλον και τα ψάρια της Λιμνοθάλασσας στην υπηρεσία εναλλακτικών μορφών τουρισμού και εκπαίδευσης» στο ιχθυοτροφείο της Λιμνοθάλασσας Κλείσοβας. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του φυσικού ιχθυοτροφείου της Λιμνοθάλασσας Κλείσοβας (4η καμάρα), η εναρκτήρια εκδήλωση της δράσης «Το φυσικό περιβάλλον και τα ψάρια της Λιμνοθάλασσας στην υπηρεσία εναλλακτικών μορφών τουρισμού και εκπαίδευσης», η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα I.C.E.- Innovation, Cultureand Creativity for a new Economy και τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ο οποίος τόνισε ότι « Βρισκόμαστε στην καρδιά ενός οικοσυστήματος το οποίο πέρα από τη φήμη του, διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν μια ταυτότητα ξεχωριστή. Είτε πρόκειται για τις εικόνες που μας περιβάλλουν, είτε για τους ανθρώπους που ζουν και βασίζουν το εισόδημά τους στην αλιευτική δραστηριότητα, χρησιμοποιώντας μάλιστα τεχνικές που σέβονται το περιβάλλον και την θαλάσσια βιοποικιλότητα. Αυτό που για πολλές περιοχές είναι ζητούμενο για την προστασία της φύσης, εδώ είναι δεδομένο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Κάθε τόπος, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, θεωρώ ότι οφείλει να προτάξει τα ιδιαίτερα χαρίσματά του. Το Μεσολόγγι είναι άρρηκτα δεμένο με το ζωτικό του χώρο.    Η Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής κουλτούρας και του πολιτισμού.  Η φημισμένη αλιευτική της παραγωγή, αποτέλεσε πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας και τρόπο επιβίωσης για τους ψαράδες και τις οικογένειές τους».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι   «Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, της συνεργασίας αλλά και της προσπάθειας για διαδραστική προβολή του οικοσυστήματος που τον περιβάλλει, θα προσφέρει κάθε δυνατή υποστήριξη σε αντίστοιχες δραστηριότητες. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να επισημάνω την εξ αρχής πολύ καλή συνεργασία και συνεννόηση με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, η οποία είναι ο φορέας υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης. Θεωρώ ότι μέσα από ανάλογες δραστηριότητες, ανοίγονται νέοι δρόμοι με ουσιαστική κατεύθυνση και πορεία».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Στις εγκαταστάσεις του ιχθυοτροφείου ξεναγήθηκαν επίσης επισκέπτες,  μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Κότσαλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αν. Σκαρμούτσος, η αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σ. Λαναρά καθώς και ο τοπικός σύμβουλος Α. Σπανός.

Οι δραστηριότητες οργανώνονται  από τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό  Κλείσοβας “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”, το Βιολογικό Τμήμα Πανεπιστημίου Πατρών και την εταιρεία “AQUAACTION” και υλοποιούνται με την υποστήριξη του Τμήματος Τουριστικής Ανάπτυξης του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα σχόλια είναι κλειστά.