Μεσολόγγι:Υπογραφή Α.Ε.Π.Ο από Λαφαζάνη.

Υπογραφή  Α. Ε. Π. Ο.  του έργου «Οριστική μελέτη συμπληρωματικών έργων για την  αναβάθμιση των υδατικών οικοσυστημάτων Ν.Δ. Αιτωλ/νίας».

mesologgiΜετά από προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, ένα πάγιο αίτημα του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης. Η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου «Οριστική μελέτη συμπληρωματικών έργων για την  αναβάθμιση των υδατικών οικοσυστημάτων Ν.Δ. Αιτωλ/νίας», υπογράφηκε από τον Υπουργό κ. Λαφαζάνη.

Η οριστική μελέτη περιλαμβάνει ώριμες γεωτεχνικές στατικές κ.λ.π. μελέτες και τεύχη δημοπράτησης για έργα όπως η διάνοιξη υφαλαυλάκων της Λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού και η άρση των αναχωμάτων (Νίδοβα).

Επόμενη επιδίωξη του Δήμου, είναι η δημοπράτηση των έργων αυτών από την Δ/νση Εγγειοβελτιωτικών Έργων εντός του 2015.

Παρά τις δυσμενείς συγκυρίες που επικρατούν, το γεγονός υπογραφής της   Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, αποτελεί μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, αφού ανανεώνει την ισχύ προηγούμενων μελετών επιτρέποντας στο Δήμο να πραγματοποιήσει μικρά έργα που κρίνονται αναγκαία για τη Λιμνοθάλασσα και τους συμπολίτες μας που στηρίζουν το εισόδημά τους στην αλιευτική παραγωγή.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου ευχαριστεί τον Υπουργό Παν. Λαφαζάνη καθώς και όλους όσους συνέδραμαν στην τελική επίτευξη υπογραφής του έργου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.