Μακελειό στην Ουάσινγκτον

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται εκ νέου οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά από πυροβολισμούς που έπεσαν σε εμπορικό κέντρο της περιοχής Μπέρλινγκτον, κοντά στην Ουάσινγκτον. 
%ce%b3%ce%b7%ce%b4%ce%b4

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη στους χώρους του εμπορικού κέντρου καθώς και στη γύρω περιοχή
Τρεις γυναίκες έπεσαν νεκρές από πυρά που δέχθηκαν -υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες- από ένοπλο άνδρα στο Cascade Mall. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

H αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση του εμπορικού κέντρου και εξέδωσε οδηγίες ασφαλείας προς τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 19.30 το απόγευμα (τοπική ώρα Παρασκευής, 6.30 το πρωί ώρα Ελλάδας Σαββάτου) στο εμπορικό κέντρο του Μπέρλινγκτον που βρίσκεται περίπου 105 χλμ. βόρεια του Σιάτλ, ανακοίνωσε ο Μαρκ Φράνσις, εκπρόσωπος της Τροχαίας της πολιτείας με μήνυμά του στο Twitter.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη. Εικόνες από κάμερα ασφαλείας δείχνουν ότι ο φερόμενος δράστης είναι ηλικίας 20-25 ετών, έφερε καραμπίνα και φορούσε μαύρη μπλούζα. Ρεπορτάζ από διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης είναι ισπανόφωνος.

Η φωτογραφία του φερόμενου δράστη που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Μπέρλινγκτον

Σύμφωνα με τον Φράνσις, ο ύποπτος εθεάθη για τελευταία φορά να κατευθύνεται πεζός σε αυτοκινητόδρομο που περνά κοντά από το εμπορικό κέντρο. «Αναζητούμε τον ύποπτο και στοιχεία» είπε ο εκπρόσωπος της τροχαίας. «Εδώ είναι ο σκοπευτής. Πιστεύουμε ότι είναι μόνο ένας σκοπευτής. Ενημερώστε τις Αρχές αν τον δείτε. Είναι οπλισμένος με τουφέκι» έγραψε στο Twitter.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών εισήλθαν στο εμπορικό κέντρο υπό αστυνομική προστασία για την περίθαλψη των τραυματιών, διευκρίνισε.

Η τροχαία της πολιτείας Ουάσινγκτον ανέφερε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι το περιστατικό στο Μπέρλινγκτον έχει σχέση με τρομοκρατία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Τα σχόλια είναι κλειστά.