Καρναβάλι Βόνιτσας: Το πρόγραμμα

Τα Καρναβάλια του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας πλέον είναι θεσμός που στόχο έχουν να περάσει καλά ο κόσμος να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι ξεχνώντας για λίγο την καθημερινότητα . Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί κάθε χρόνο να ενισχύει και να εμπλουτίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

παρτινο καρναβάλιΗ σπουδαιότερη παράμετρος του φετινού καρναβαλιού είναι ο εθελοντισμός, οι πινελιές του οποίου δίνουν τη διαφορά κάθε χρόνο.

Μια πλατιά και αυθόρμητη προσφορά , συμμετοχή από μαθητές , φορείς και συλλόγους το ενδυναμώνουν με αβίαστη και πληθωρική αγάπη, το πλουτίζουν με πρωτότυπες ιδέες και το βοηθούν ουσιαστικά με εθελοντική προσφορά εργασίας σε κάθε βήμα του, σε κάθε εκδήλωσή του.

Το πρόγραμμα τον εκδηλώσεων θα ξεκινήσει την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Καθαρή Δευτέρα 14 Μαρτίου στην Βόνιτσα με τα « Γληγοράκεια 2016 »

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΒΟΝΙΤΣΑ : Πέμπτη 3 Μαρτίου Ώρα 15:00

  • ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ »

Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας

Το Γαϊτανάκι θα ξεκινήσει από το ύψος του Γυμνασίου και Λυκείου Βόνιτσας και θα καταλήξει στην πλατεία Βόνιτσας .

ΒΟΝΙΤΣΑ : Κυριακή 6 Μαρτίου Ώρα 12:00

  • ΓΛΗΓΟΡΑΚΗΣ JUNIOR »

Από τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΒΟΝΙΤΣΑΣ .

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Βόνιτσας θα περιηγηθούν στην πόλη και θα καταλήξουν στην παραλία της Βόνιτσας . Μια αναπαράσταση με την φαντασία των παιδιών του « ΓΛΗΓΟΡΑΚΗ » που δεν πρέπει να χάσετε!!!!

ΚΑΤΟΥΝΑ : Κυριακή 13 Μαρτίου Ώρα 11:00

« ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΤΟΥΝΑΣ »

Η παρέλαση θα διασχίσει τον κεντρικό δρόμο της Κατούνας και θα καταλήξει στην πλατεία Κατούνας όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ξυλοπόδαρο και κλόουν.

ΠΑΛΑΙΡΟΣ : Κυριακή 13 Μαρτίου Ώρα 11:00

  • ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ »

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το ύψος του παλιού Σχολείου και θα καταλήξει στην πλατεία της Παλαίρου ,όπου θα γίνει με διασκεδαστικό τρόπο η αναπαράσταση του Βλάχικου γάμου . Θα ακολουθήσουν χοροί , παραδοσιακό γλέντι και δωρεάν φαγητό για όλους τους παρευρισκόμενους

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ : Κυριακή 13 Μαρτίου Ώρα 17:00

« ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ »

Το καρναβάλι στο Μοναστηράκι είναι πλέον θεσμός και οι καρναβαλιστές με τις απίθανες ιδέες τους δίνουν ένα ευχάριστο τόνο. Η παρέλαση θα καταλήξει στην πλατεία του χωριού που μικροί και μεγάλοι θα στήσουν ένα ξέφρενο πάρτι

ΘΥΡΡΕΙΟ : Κυριακή 13 Μαρτίου Ώρα 17:00

  • ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΘΥΡΡΕΙΟΥ »

Το καρναβάλι στο Θύρρειο κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο . Έτσι και φέτος αυτοί που θα πάρουν μέρος θα ξεσηκώσουν όλο το χωριό και θα στήσουν με την σειρά τους το δικό τους πάρτι.

ΒΟΝΙΤΣΑ : ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 Μαρτίου Ώρα 16:00

Το παλαιότερο δρώμενο και το μοναδικό που γίνεται Καθαρή Δευτέρα. Ένας συνδυασμός Καρναβαλιού και Δρώμενου μαζί που συγκεντρώνει στην Βόνιτσα πολλούς επισκέπτες .

Ο ”ΓΛΗΓΟΡΗΣ” και τα άρματα που θα πάρουν μέρος θα ξεκινήσουν απο το Κ.Υ.ΒΟΝΙΤΣΑΣ ,θα διασχίσουν την Μπούχαλη και περνώντας από την Κεντρική Λεωφόρο θα καταλήξει μέσω παραλίας στην πλατεία της Βόνιτσας όπου και θα δοθεί στην πυρά .

Φέτος γίνεται μια προσπάθεια οι καρναβαλικές εκδηλώσεις να εμπλουτιστούν με το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού σε Βόνιτσα , Πάλαιρο και Κατούνα. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν αναλυτικά ανακοινώσεις για αυτό το Κυνήγι , την δήλωση συμμετοχής καθώς και σε ποιές μεριές θα πραγματοποιηθούν κούλουμα την Καθαρή Δευτέρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.