“Η φίμωση των εργαζομένων…

. . . και η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει”.

λαικη ε 2Ο μνημονιακός ολετήρας των 6 τελευταίων χρόνων, που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους, προχωρά τώρα σε ολοκληρωτικές αντιλήψεις, απαγορεύοντας στους εργαζόμενους να αισθάνονται, να σκέφτονται, να μιλούν, να υπερασπίζονται αξίες, δικαιώματα, κοινωνικά αγαθά.

Τελευταία ωμή περίπτωση είναι η αντιμετώπιση του εκπροσώπου των εργαζόμενων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου Αγρινίου Στέλιου Μερμίγκη, ο οποίος κοινοποίησε στο ΣΕΥΥΠ (Σώμα Επιθεωρητών Υγείας) το Γενάρη του 2015 δύο μηνύσεις του για κακοδιαχείριση(είναι γνωστό ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου παύτηκε εξ αιτίας αυτής της κακοδιαχείρισής του).  Οι έλεγχοι των επιθεωρητών διενεργήθηκαν τον Απρίλη του 2015 και στο πόρισμά τους (15-12-15), γίνεται λόγος για ακραία κακοδιοίκηση στο ΓΝ Αγρινίου και βαριές παρατυπίες στο φαρμακείο του. Επιπλέον, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στο πόρισμα του ΣΕΥΥΠ διαπιστώνονται «προβλήματα στη συμπεριφορά του εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο».

Το  πρόβλημα δηλαδή (άκουσον, άκουσον!)εντοπίζεται (και) σ’ αυτόν που με τις παρεμβάσεις του ενεργοποίησε τους επιθεωρητές Υγείας, σύμφωνα με τους ίδιους τους επιθεωρητές Υγείας!!! Δηλαδή αφήνουν να εννοηθεί οι επιθεωρητές Υγείας, ότι αν δεν είχε αποκαλυφθεί το πρόβλημα της κακοδιαχείρισης, δεν θα υπήρχε κακοδιαχείριση! Κι ακόμα αφήνουν καθαρά και απειλητικά να εννοηθεί, ότι όποιος υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά και τις δομές που οφείλουν να τα υπηρετούν, θα αντιμετωπίζεται ως προβληματικός, ακόμα κι αν αυτός δρα με συνέπεια ως πολίτης, ως εργαζόμενος και θεσμικά ως  εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου.

Η κραυγή των Αιτωλοακαρνάνων,  για τα όσα θλιβερά και επικίνδυνα συμβαίνουν στα νοσοκομεία του νομού(Αγρινίου-Μεσολογγίου), τα τελευταία χρόνια έχει ακουστεί αρκετές φορές. Οι συμπολίτες Αιτωλοακαρνάνες συνεχίζουν να δίνουν αγώνες για να μη μπει λουκέτο στα δημόσια νοσοκομεία, κόντρα στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων – τώρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – και τους αετονύχηδες που μετατρέπουν την υγεία από δημόσιο αγαθό σε εμπόριο υπερκερδών.

Ακριβώς αυτούς τους αγώνες θέλουν να ακυρώσουν και να σταματήσουν, προσβάλλοντας τους εργαζόμενους που αγωνίζονται. Όμως στο πρόσωπο του Στ. Μερμίγκη επιθυμούν και επιχειρούν να ενοχοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση και την κινηματική λογική. Έτσι προσβάλλουν την κοινωνία ολόκληρη, γιατί η υγεία δεν είναι υπόθεση κάποιων μανδαρίνων, αλλά υπόθεση όλων των πολιτών, όλου του λαού.

Είναι γνωστό ότι ο συνδικαλιστής Στ.Μερμίγκης:

1) ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου έδωσε συνέντευξη σε μέσα ενημέρωσης της πόλης κατά την διάρκεια της βάρδιας του στο χώρο της εργασίας του για τις δύο μηνύσεις που είχε καταθέσει στην εισαγγελία,

2) ο ίδιος κατά την διάρκεια της εφημερίας του και ενώ… «είχε αιτηθεί δίωρης αδείας», συμμετείχε σε σύσκεψη των φορέων της πόλης για τα ζητήματα της υγείας του νομού και της κακοδιοίκησης του νοσοκομείου, αποτέλεσμα της οποίας ήταν το κομβόι διαμαρτυρίας για την υγεία στο νομό της Αιτωλοακαρνανίας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου του 2014.

Αν αυτές οι ασύδοτες  συμπεριφορές και τακτικές των Διοικήσεων εναντίων των εργαζόμενων και των εκπροσώπων τους δεν πάρουν άμεση απάντηση, θα επαναληφθούν και θα πυκνώσουν.

Η Συντονιστική Επιτροπή Λαϊκής Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζει τους αγώνες με το λαό του Νομού μας για να παραμείνει η υγεία δημόσιο αγαθό και καταγγέλλει τις προσβολές  και τις απειλές που αποβλέπουν στην κάμψη των αγώνων, στη φίμωση της φωνής των αγωνιζόμενων εργαζόμενων-πολιτών και στην ποινικοποίηση του συνδικαλισμού και εκφράζει την αλληλεγγύη της στο συνδικαλιστή Στέλιο Μερμίγκη.

Συντονιστική Επιτροπή Λαϊκής Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας

Τα σχόλια είναι κλειστά.