“Η μνήμη μας αδιάκοπη..!”

O “ΣΥΡΙΖΑ” Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με την θυσία των 120 στο Αγρίνιο ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής του 1944:

συριζα“Αδιάκοπος ο αγώνας μας για ανεξαρτησία και δημοκρατία..!

Η θυσία των 120 της Μεγάλης Παρασκευής του ’44..!

«Κι’ είταν το Αγρίνι ολάκερο ένας Επιτάφιος μ’ όλα του τα κεριά σβησμένα…»

Γιάννης Ρίτσος

Παραμένει ως σήμερα, 71 χρόνια μετά, το μήνυμα της θυσίας των 120 αγωνιζόμενων για ελευθερία  συμπολιτών μας πατριωτών στο Αγρίνιο, από τους Γερμανούς ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους (117 εκτελεσμένων  στην Αγία Τριάδα και 3 απαγχονισμένων στην κεντρική πλατεία).

Ο αγώνας για αποκατάσταση και εδραίωση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας, ο αγώνας για πλέρια δημοκρατία και επανεκκίνηση της οικονομίας, δε μπορεί παρά να είναι αγώνας όλου του Ελληνικού λαού.  Είναι ο αγώνας που επιβάλλεται να δώσουμε μαζί λαός και  κυβέρνηση, καθώς και όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου μας, ενάντια στις αποικιοκρατικές ορέξεις  των ακόρεστων δανειστών – τοκογλύφων.

Δεν ξεχνάμε ότι η χώρα μας και ο λαός μας, 71 χρόνια μετά τη ναζιστική θηριωδία, δεν έχει ακόμα λάβει τα όσα συμβατικά δικαιούται σχετικά με τις Γερμανικές επανορθώσεις-αποζημιώσεις της ναζιστικής κατοχής, αλλά και την εξόφληση του κατοχικού δανείου, που η καταλυμένη τότε χώρα μας υποχρεώθηκε να χορηγήσει στη Γερμανία!

Η μνήμη μας, εφόδιο και γνώση ενάντια σε όσους επιβουλεύονται  την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και τη  δίκαιη και ειρηνική συνύπαρξη των λαών, φωτίζεται από τη θυσία των 120 τη μέρα της Μεγάλης Παρασκευής στις 14 Απρίλη του ’44…!

Τα ονόματα των Αβραάμ Αναστασιάδη, Πάνου Σούλου και Χρήστου Σαλάκου, στους δρόμους γύρω απ’ την πλατεία στο Αγρίνιο ξέρουμε τι σημαίνουν..!”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.