Εντοπίστηκε ακόμα μια οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην Αχαΐα

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης δυο ημεδαποί 55 και 37 ετών.

20160924_072009
Κατασχέθηκαν συνολικά 110 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλύπτονταν από δασική βλάστηση.Η φυτεία εκτείνονταν σε τρία επίπεδα, ενώ το πότισμα των φυτών γίνονταν με θαμμένα στο χώμα λάστιχα τα οποία ήταν συνδεδεμένα με κοινοτική παροχή.

Εντοπίστηκε, ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειες και αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ακόμα μια οργανωμένη καλλιέργεια – φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στη θέση Μαυρομανδήλα, στο Πετρωτό Αχαΐας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν προχθες (23-9-2016) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 55 και 37 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών.
Η ίδια κατηγορία, βαρύνει έναν ακόμα ημεδαπό, συνεργό των συλληφθέντων, ηλικίας 54 ετών, τα πλήρη στοιχεία του όποιου έχουν ταυτοποιηθει και αναζητείται.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν σε δασώδη περιοχή στο Πετρωτό Αχαΐας, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία εκτεινόταν σε τρία διαφορετικά επίπεδα και καλυπτόταν από φυσική βλάστηση.
Για τη σύλληψη των δραστών, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, κατά την οποία κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε μέσα στο χώρο της φυτείας τον 55χρονο καλλιεργητή, ενώ λίγη ώρα αργότερα συνέλαβε και τον 37χρονο συνεργό του, οποίος είχε το ρόλο του « μεταφορέα » των καλλιεργητών από και προς τη φυτεία.
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών εκριζώθηκαν συνολικά 110 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους έως 2,5 μέτρων, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία και διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την καλλιέργεια των φυτών.
Επισημαίνεται ότι η φυτεία είχε δυο διαφορετικές εισόδους, η συνολική της έκταση ήταν περίπου 300 τετραγωνικά μέτρα και εκτεινόταν σε τρία διαφορετικά επίπεδα, ενώ για το πότισμα των φυτών οι δράστες χρησιμοποιούσαν πλαστικές δεξαμενές και θαμμένο στο χώμα λάστιχο, μήκους περίπου εκατό μέτρων, το όποιο ήταν συνδεδεμένο με κοινοτική παροχή.
Το εκτιμώμενο παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από τη συγκομιδή των κατασχεμένων δενδρυλλίων κάνναβης φέρεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό του (120.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του σύνεργου τους βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.