Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Β ΕΛΜΕ ΑΙΤ-ΝΙΑΣ: Ανακοίνωση για πειθαρχικά

Συνάδελφοι/ σσες

Η σχολική χρονιά άρχισε και τα επικοινωνιακά παιχνίδια, οι φιέστες και οι θριαμβολογίες του Υπουργείου Παιδείας για
τους διορισμούς και τις καινοτομίες που τάχα εισάγει δεν μπορούν να κρύψουν την τραγική κατάσταση όπου επικρατεί στα σχολεία ως προς τις σχολικές υποδομές ( μόνο το 2% των σχολικών μονάδων «μερεμετίστηκαν» με το πρόγραμμα «Μ. Γιαννάκου» )

 τα χιλιάδες κενά που παραμένουν στα μέσα του Οκτώβρη (στο νομό μας τα κενά της δευτεροβάθμιας στη γενική παιδεία είναι 52 και στην ειδική αγωγή 16)

 τους χιλιάδες εκπ/κούς που παλεύουν εναγωνίως με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτουν να λύσουν ζητήματα της μετακίνησης και στέγασής τους για μια ακόμη χρονιά .

Κι είναι πρόκληση στις συνθήκες ακρίβειας και οικονομικής εξαθλίωσης που βιώνουμε να μας λένε από τη μια για το υπερπλεόνασμα των 8 δις (που έχει βγει από τις τσέπες μας ) και την ίδια στιγμή να μη δίνεται ο 13ος και ο 14ος μισθός ή να τελειώνει ο μισθός μας τις πρώτες μέρες κάθε μήνα. Κι ενώ καθημερινά είμαστε αντιμέτωποι με ένα κράτος που αφήνει στο περιθώριο την υγεία, την παιδεία και τις κοινωνικές ανάγκες την ίδια στιγμή αυτό το κράτος εντείνει την πολιτική εκφοβισμού, τρομοκρατίας και καταστολής με τα πειθαρχικά και τις διώξεις και με το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο που ψήφισε.

Ενώ οι εκπ/κοί παλεύουμε καθημερινά να στηρίξουμε το μορφωτικό δικαίωμα κάθε παιδιού, η κυβέρνηση μέσω της Δ.Δ.Ε. Αιτ/νίας απειλεί νεοδιόριστους συν/φους παραπέμποντάς τους στο πειθαρχικό (στέλνοντας τους αυτές τις ημέρες τα ειδοποιητήρια) επειδή συμμετέχουν στην απόφαση της ομοσπονδίας τους για απεργία – αποχή από την διαδικασία της αντιδραστικής αυτοαξιολόγησης.

Υπερασπιζόμαστε και στηρίζουμε τους συναδέλφους μας στην Α και Β ΕΛΜΕ Αιτωλ/νιας που διώκονται :

 Επειδή συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική κατηγοριοποίηση
των σχολείων, των εκπ/κών, των μαθητών.
 Επειδή παλεύουν ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και του
ρόλου του εκπ/κού.
 Επειδή υπερασπίζονται το κατακτημένο με αγώνες και αίμα δικαίωμα στην απεργία.
Καλούμε:
 Να σταματήσουν οι διώξεις των εκπαιδευτικών.
 Τα σωματεία της Α και Β ΕΛΜΕ Αιτωλ/νιας να στηρίξουν με κάθε τρόπο τους συναδέλφους που διώκονται.