Άστραψε και βρόντηξε ο Τσίπρας για τα βουλευτικά αυτοκίνητα

Κατακόρυφα ανέβασε τους τόνους ο Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αναφέρθηκε στα βουλευτικά αυτοκίνητα.

22522612Με έντονο ύφος, ο πρωθυπουργός έκανε αυστηρές συστάσεις προς όλους, για τις αντιδράσεις που υπήρξαν στο θέμα. «Αισθάνθηκα παρά πολύ άσχημα την προηγούμενη εβδομάδα, όταν έμαθα ότι σε μία συνεδρίαση της ΚΟ υπήρξαν βουλευτές που ανέδειξαν ότι είναι αδιανότητο και λαϊκισμός- λέει- διότι είμαστε φτωχοί βουλευτές εμείς του ΣΥΡΙΖΑ, να παίρνουμε 6.000 ευρώ αλλά να δίνουμε 300-400 από αυτά για το αυτοκίνητο», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Εφιστώντας την προσοχή σε όλους, τους προειδοποίησε ότι από ορισμένες λεπτομέρειες διαμορφώνεται κλίμα για το «αν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί «όταν είναι στην πλάτη μας κάτι να το θεωρούμε λαϊκισμό και όταν αφορά την κοινωνία να είναι λαϊκή πολιτική».

Αναφερόμενος στα εσωτερικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το κόμμα πρέπει να συζητά ανοιχτά. «Να κάνουμε κριτική, αυτοκριτική», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό, πλουραλιστικό, αλλά και ενιαίο, όχι ομοσπονδιακό.

Μιλώντας στην εκλογή γραμματέα, πρότεινε τον Τάσο Κορωνάκη για τη θέση του. «Θα αναλάβει την ευθύνη ενός συντονισμού κόμματος που είναι στην κυβέρνηση, αλλά δε λειτουργεί ως αστικό να μοιράζει θέσεις», πρόσθεσε.

Δύο υποψήφιοι για τη θέση του γραμματέα

Δύο θα είναι τελικά οι υποψήφιοι που θα… κονταροχτυπηθούν για τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τον Τάσο Κορωνάκη το Ρεύμα αποφάσισε να προτείνει από την πλευρά του για διάδοχο του Δημήτρη Βίτσα το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Αλέκο Καλύβη. Αρχικά, υποψηφιότητα κατέθεσε και ο Στέλιος Ελληνιάδης από την ΚΟΕ, αλλά στη συνέχεια την απέσυρε.
iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.