Άκτιο: Αξιοποίηση του αερολιμένα

Αξιοποίηση του αερολιμένα Ακτίου για προσέλκυση περισσότερων τουριστών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

IMG_2354

Η καλύτερη αξιοποίηση του αερολιμένα Ακτίου στην τουριστική προβολή και στην αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον Αερολιμενάρχη Θεόδωρο Γαλάνη.

«Πλέον αποδίδει όλο και περισσότερους ‘καρπούς’ η προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα με την τουριστική προβολή της Περιφέρειάς μας μέσα από διεθνείς εκθέσεις που συμμετείχε και γενικότερα την οργανωμένη παρουσίαση και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και των συγκριτικών τουριστικών πλεονεκτημάτων» υπογράμμισε ο Απ. Κατσιφάρας.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αερολιμενάρχης κ. Γαλάνης καταδεικνύουν σημαντική αύξηση της προσέλευσης τουριστών μέσω του αερολιμένα Ακτίου, κατά το τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα μόνο για τον Ιούνιο από το αεροδρόμιο του Ακτίου κατεγράφησαν πάνω από 510 πτήσεις εσωτερικού και ιδίως εξωτερικού, από 15 χώρες και 38 πόλεις, ενώ μετακινήθηκαν πάνω από 70.000 επιβάτες, με τις αφίξεις να αγγίζουν τις 38.000 άτομα. Τα μέχρι τώρα στοιχεία καταγράφουν ανάλογη αύξηση και τον Ιούλιο, ενώ τον Αύγουστο αναμένεται μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών που θα καταφθάσουν στην περιοχή.

«Όπως έχουμε ήδη σημειώσει και πάλι, στόχος μας είναι να αυξήσουμε την επιβατική κίνηση και έτσι να ενισχύσουμε σημαντικά και τον τουρισμό μας. Σημαντική είναι η συμβολή σε αυτό όχι μόνο των αεροδρομίων Ακτίου, Αράξου, αλλά και των λιμένων Κατακόλου, Πάτρας και Κυλλήνης, και ως Περιφέρεια έχουμε θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη όλων αυτών των πυλών εισόδου ως αναπτυξιακούς πόλους» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη και του Αερολιμενάρχη, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιώργος Αγγελόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης, τονίστηκε πως θα υπάρξει στενότερη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών μέσω των αερολιμένων της Δυτικής Ελλάδας στην Περιφέρειά μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.