H συνέντευξη τύπου για τον Μ. Κούση

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου για τον 8ο Ημιμαραθώνιο εις μνήμη του μεγάλου μαραθωνοδρόμου, Μιχάλη Κούση.

WP_20150217_13_04_26_RawΑυτό που επισημάνθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, είναι το σχετικό αντίτιμο για τον αγώνα που αντιστοιχεί στα 8 ευρώ. Τόσο ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Νίκος Γκρίζης όσο και οι υπόλοιποι που πήραν τον λόγο μετά από αυτόν (κ. Δρόσος, κ. Γαλούνης, κ. Μπαμπαρούτσης)  τόνισαν επανειλημμένως ότι το εν λόγω αντίτιμο στην πραγματικότητα ανταποκρίνεται σε κανονικό μαραθώνιο και ότι αντιστοιχεί στον εξοπλισμό που θα δοθεί σε κάθε αθλητή.

Επιπλέον επισημάνθηκε ότι το αντίτιμο των 8 ευρώ, το οποίο είναι και το μικρότερο από οποιονδήποτε άλλον αγώνα πανελληνίως, καθιερώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου και ότι μέρος αυτού θα δοθεί σε ευαίσθητα κοινωνικά ιδρύματα. Ένα από αυτά, είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο Αγίου Δημητρίου προκειμένου να ενισχυθεί τόσο η δράση του Φροντιστηρίου όσο και ο εθελοντισμός όλων των καθηγητών που διδάσκουν εκεί δίχως να αμείβονται.

Ο κ. Γκρίζης, αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου (www.agrinio.gr) η οποία και ανανεώνεται καθημερινά και εκεί υπάρχει μια ειδική στήλη που αφορά στον επερχόμενο Ημιμαραθώνιο. Τα πιο σημαντικά που ανέφερε ο κ. Γκρίζης ήταν, μεταξύ άλλων, ότι εντός της σελίδας του δήμου υπάρχει μια σχετική φόρμα για όποιον θέλει να τη συμπληρώσει και να συμμετάσχει εθελοντικά στις υπηρεσίες του αγώνα. Συνέχισε λέγοντας, ότι για πρώτη φορά συμμετέχουν επιχειρήσεις ως χορηγοί, τις οποίες και ευχαρίστησε, ενώ ο δήμος επίκειται να καλύψει όλα τα έξοδα των αθλητών που θα έρθουν από άλλες πόλεις (Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αθήνα) για να συμμετάσχουν στον αγώνα.

Για πρώτη φορά, επίσης, θα υπάρξει ένα φωτογραφικό αφιέρωμα από τη ζωή και τους αγώνες του Μιχάλη Κούση το οποίο και θα γίνει στο υπόγειο του Παπαστράτειου Μεγάρου μία μέρα πριν τους αγώνες αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών, υπό την εποπτεία του κ. Μπαμπαρούτση. Ο δήμος για τη διεξαγωγή των αγώνων συνεργάζεται με τους Δρομείς Υγείας Αγρινίου αλλά και με το ΣΕΓΑΣ και , όπως επεσήμανε ο κ. Γκρίζης, οι φετινοί αγώνες πρόκειται να είναι αναβαθμισμένοι κατά πολύ περισσότερο από τους προηγούμενους, με σκοπό την ανάδειξη τόσο της πόλης του Αγρινίου όσο και του σημαντικού και αξιέπαινου αθλητή, του Μιχάλη Κούση.

WP_20150217_12_51_10_RawΣχετικά με τους αγώνες, θα υπάρχουν 4 σταθμοί στους οποίος οι αθλητές οι οποίοι θα συμμετάσχουν θα μπορούν να προμηθεύονται φρούτα, νερά και εσωθερμικά υγρά, ενώ στην πλατεία Δημοκρατίας τον αγώνα θα συνοδεύει υπό τις μελωδίες της η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου. Τέλος, ο κ Γκρίζης είπε ότι για πρώτη φορά συμμετέχει και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων ενώ ευελπιστεί πως του χρόνου θα υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή από μέρους της Ένωσης αυτής.

Ο κ. Δρόσος με τη σειρά του, ανέφερε ότι θεωρεί πως θα είναι η πιο πετυχημένη διοργάνωση αγώνων που έχει γίνει ποτέ, πως η συνεργασία με τον δήμο Αγρινίου είναι άψογη και ανέφερε κι εκείνος το πως έχει καθιερωθεί το αντίτιμο των 8 ευρώ για τους φετινούς αγώνες. Τέλος, έκλεισε λέγοντας ότι για την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού θα προσπαθήσουν να διεξάγουν κι άλλους αγώνες, όπως στην Νεάπολη και στον Άγιο Χριστόφορο.

WP_20150217_12_45_34_RawΣτη συνέχεια ο κ. Γαλούνης ανέφερε το πως η διεξαγωγή του φετινού Ημιμαραθώνιου ορίστηκε να γίνει 1η Μαρτίου αλλά και τις περιπέτειες που πέρασαν για να οριστεί η συγκεκριμένη ημερομηνία, η οποία και συμπίπτει με τον αγώνα ανώμαλου δρόμου που γίνεται στα Τρίκαλα. Κανονικά ο αγώνας στα Τρίκαλα ήταν να διεξαχθεί στις 22 Φεβρουαρίου. Όμως, λόγω των Αποκριών, τον μετέφεραν για τη 1 Μαρτίου, συνέπιπτε δηλαδή με τον 8ο Ημιμαραθώνιο Μιχάλης Κούσης. Ο Ημιμαραθώνιος όμως δε γινόταν να μετακινηθεί, μιας και είχαν γίνει πολλές προετοιμασίες για τον αγώνα κι έτσι μετά από αρκετές περιπέτειες κατάφεραν να διεξάγουν τους αγώνες υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και να ολοκληρωθούν παράλληλα με τον αγώνα στα Τρίκαλα.

Τέλος, τη συνέντευξη έκλεισε ο πρόεδρος του Αθλητικού Μουσείου Αγρινίου κ. Μπαμπαρούτσης ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευτυχής για τους επερχόμενους αγώνες στη πόλη του Αγρινίου και , με τη σειρά του, ευχαρίστησε τους εθελοντές που συμμετέχουν και που βοηθούν πολύ για την ομαλή διεξαγωγή του 8ου Ημιμαραθώνιου.

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.