Anthology of hidden songs

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος και οι evolution +(athens contemporary ensemble) στο κήπο του Νoμισματικού Μουσείου γην Πέμπτη 30 Μαίου.

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος επιστρέφει στους δρόμους της Αθήνας, την Πέμπτη 30 Μαΐου στο Café στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου στην σκιά του υπέροχου κτιρίου Τσίλερ για μια μοναδική live performance.

Συνθέτης, πιανίστας και performer, παρουσιάζει σ΄ένα τεράστιο καταπράσινο κήπο καλά κρυμένο στην οδό Πανεπιστημίου, την μουσική παράσταση Anthology of Ηidden Songs (Ανθολογία των κρυμμένων τραγουδιών) με τους Athens Contemporary Ensembleevolution+”, αποχαιρετώντας την Άνοιξη, ενώ μας υπόσχεται μια μαγική βραδιά.

Μια βραδιά που θα αποτελείται από δύο μέρη. Κινηματογράφος, φωτογραφία, cinematic themes όπως το soundtrack Dreams και η ζωντανή performance συναντιούνται στο πρώτο μέρος της ξεχωριστής αυτής παράστασης. Έξι χρόνια μετά την πρεμιέρα του μινιμαλιστικού έργου Music for a Film στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο Ανδρέας Κατερινόπουλος παρουσιάζει για πρώτη φορά συνθέσεις (soundtracks) από την έως τώρα μουσική του πορεία ειδικά πειραγμένες δίνοντας έμφαση στον ηλεκτρικό ήχο της κιθάρας.

Πίσω από τα εμβληματικά κάγκελα του Ηλίου Μέλαθρον στο 2ο μέρος της βραδιάς, ο Ανδρέας παρουσιάζει στο κοινό μερικά από τα ‘κρυμμένα’ του τραγούδια (hidden songs) όπως το τραγούδι Reflections και κάποιες αγαπημένες μελωδίες του Μπρόντγουέι. Με pop rock διάθεση κι επηρεασμένος  από διάφορες μουσικές ‘με τις οποίες έχει έρθει σε επαφή στη ζωή του’ όπως ο ίδιος λέει, δίνει μια νέα post rock τεχνοτροπία στην ενορχήστρωση της μουσικής του.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2016 όταν ο χαρισματικός Aνδρέας Κατερινόπουλος γοήτευσε το Αθηναϊκό κοινό, στην άκρως επιτυχημένη και εντυπωσιακή συναυλία του στο λόφο Νυμφών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με τίτλο 7 elements.

Προικισμένος με μία μοναδική αίσθηση μελωδίας και ρυθμού, συνομίλησε με το κοινό με πολύ ανθρώπινο και συγκινησιακό τρόπο, ‘ενορχηστρώνοντας’ μια νυχτερινή παρατήρηση στον Αττικό Ουρανό ως τον αστερισμό του Ωρίωνα.

 

Δύο χρόνια μετά, με την συνοδεία μίας εξαιρετικής ομάδας μουσικών (Athens Contemporary Ensembleevolution+”) που απαρτίζεται από τσέλο, κρουστά και  κιθάρες, μπάσο, μαντολίνο και ηλεκτρονικά στοιχεία, ο Ανδρέας Κατερινόπουλος επιχειρεί μέσα από την παράσταση Anthology of Hidden Songs να παρασύρει το κοινό σε μια άκρως ατμοσφαιρική εμπειρία. Στο τσέλο είναι ο Σπύρος Χειμαριός, στις κιθάρες ο Κωνσταντίνος Τζόλος και στα κρουστά ο Ιούλιος Γεωργακόπουλος.

 

Ιnfo:

 

Andreas Katerinopoulos & the “evolution+” presents:

(Athens contemporary ensemble)

Anthology of Hidden Songs

 

Café Στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Πανεπιστημίου 12, Αθήνα

Πέμπτη 30 Mαίου

Ώρα έναρξης : 22:00
 

Περισσότερες πληροφορίες:
T: 210 3610 067

email: nma.garden@gmail.com

w:https://cafe-nomismatiko-mouseio.business.site/

f:@Café Στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου

 

Athens Contemporary Ensemble “evolution+”

Πιάνο-φωνή:Aνδρέας Κατερινόπουλος

Κιθάρες: Κωνσταντίνος Τζόλος

Τσέλο: Κωνσταντινος Σερελέας

Κρουστά:Ιούλιος Γεωργακόπουλος

Photo credits: Κωνστανίνος Ρίζος / www.photomium.gr

facebook event: https://web.facebook.com/events/2282439438664184/

 

Bρείτε τον Ανδρέα Κατερινόπουλο στα Social Media:

Facebook:@Andreas.Katerinopoulos

Twitter: AKaterinopoulos

Instagram:a.katerinopoulos_official

You tube channel:Αndrew Katerinopoulos

 

 

 

 

 

 

 

Λίγα λόγια για τον Ανδρέα:

 

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος είναι ένας συνθέτης, performer και πιανίστας από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του, με 10 ετή πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο. Oι επιρροές του, από την κλασσική και ρομαντική μουσική σκηνή και το κύμα του μινιμαλισμού έως τη βρετανική εναλλακτική σκηνή, σε συνδυασμό́ με τις σπουδές του στο κλασσικό πιάνο, στην σύνθεση, το τραγούδι και την εμπειρία του στο θέατρο, του δίνουν μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στους νέους Έλληνες σύγχρονους δημιουργούς. Η μουσική του περιγράφεται ως μινιμαλιστική, alt-classical, ambient και σύγχρονη. Σε ένα ευρύτερο φάσμα ατμοσφαιρικής και ambient υπόστασης, ο εξαιρετικά ταλαντούχος αυτός καλλιτέχνης συνδέει την μοντέρνα post-μινιμαλιστική σύνθεση με την κλασική μουσική, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο, βαθιά συναισθηματικό και πλούσιο σε χρώματα και αναφορές αποτέλεσμα, αφήνοντας ανοιχτές διάπλατα τις πόρτες στον κλασικό ρομαντισμό.

Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο και για μικρού μήκους ταινίες, ενώ έως σήμερα παρουσίασε δύο ολοκληρωμένα ορχηστρικά έργα.  Eπίσης έχει μελοποιήσει ποιήματα των Γ. Σεφέρη, F. G. Lorca, Κ. Π. Καβάφη και Κ. Καρυωτάκη.

Το 2017 δημιουργεί το amplified ensemble – ενισχυμένο σύνολο μουσικής και λόγου, έναν ιδιαίτερο θίασο που στόχο έχει να παντρέψει το Θέατρο με την Μουσική. Η πρώτη παράσταση του ensemble βασισμένη στα κείμενα του Ι. Καμπανέλλη και την μουσική του Β. Τσιτσάνη ανέβηκε στο faust theater (black box theater) σε σκηνοθεσία του ιδίου.