6ο Φεστιβάλ Δελφών  «Το Λάλον Ύδωρ» 2024 

Στον Ομφαλό της Γης, Σάββατο 29 Ιουνίου, ώρα 21:15 ΔΕΛΦΟΙ, Θέατρο Φρύνιχος MOZART, TCHAIKOVSKY, SKALKOTAS. ATHENS PHILARMONIA ORCHESTRA-Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Μαλιάρας.

Το πιο δημοφιλές έργο του Μότσαρτ, η Μικρή Νυχτερινή Μουσική, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 29 Ιουνίου μέσα στο δελφικό τοπίο, στη γη του Θεού της Αρμονίας και του Φωτός Απόλλωνα, στο θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς από τη ATHENS PHILARMONIA ORCHESTRA στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Δελφών  «Το Λάλον Ύδωρ».

ATHENS PHILARMONIA ORCHESTRA η οποία αποτελείται από κορυφαίους μουσικούς και χαρακτηρίζεται για τις μοναδικές εκτελέσεις της, παρουσιάζει τρία έργα από τα πιο δημοφιλή κι αγαπημένα του κλασικού ρεπερτορίου τριών μεγάλων συνθετών: W. A. Mozart, P. I. Tchaikovsky και Ν. Σκαλκώτα. Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει την πασίγνωστη Μικρή Νυχτερινή Μουσική του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, τη λυρική Σερενάτα για έγχορδα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, πέντε από τους πιο δημοφιλείς  Ελληνικούς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, ενώ θα ερμηνεύσει ακόμα ένα έργο Έλληνα συνθέτη, την όμορφη Σερενάτα του Δημήτρη Λιάλιου, υλοποιώντας έτσι το όραμα της ορχήστρας για την ανάδειξη της ελληνικής κλασικής μουσικής. Το σμίξιμο των ακουσμάτων αυτών, των αριστουργηματικών κομματιών ορχηστρικής μουσικής υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μαλιάρα, με την ενέργεια και την ομορφιά του δελφικού τοπίου, θα αποτελέσει μία μοναδική εμπειρία στο αμφιθέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς.

 

Πρόγραμμα:

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Μικρή Νυκτερινή μουσική, σε Σολ μείζονα, KV 525

Δημήτριος Λιάλιος, Σερενάτα για έγχορδα

Νίκος Σκαλκώτας, 5 Ελληνικοί Χοροί για έγχορδα

Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ, Σερενάτα για έγχορδα σε Ντο μείζονα, op. 48

 

Για την ATHENS PHILARMONIA ORCHESTRA:

H Φιλαρμόνια στηρίζεται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και έχει ήδη διαγράψει μια σημαντική διαδρομή στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα και φιλοδοξεί να συνεχίσει να προσθέτει τη δική της «νότα» στην προσπάθεια αναβάθμισης της μουσικής µας ζωής. Στις συναυλίες περιλαμβάνεται κατά κανόνα τουλάχιστον ένα ελληνικό έργο, όπως και έργα του διεθνούς ρεπερτορίου που, παρόλη την αξία τους είναι ελάχιστα γνωστά στο Ελληνικό κοινό. Φιλοδοξία της είναι να επιτελέσει σημαντικό πολιτιστικό έργο στο χώρο της Ελληνικής έντεχνης μουσικής δημιουργίας και, παράλληλα, να λειτουργήσει συμπληρωματικά αλλά όχι ανταγωνιστικά προς τις υπάρχουσες Ελληνικές  ορχήστρες.

Προπώληση:

https://www.ticketservices.gr/event/philarmoniaorchestrafestivaldelfon-2024/?lang=el