15η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα – Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023

«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με παρουσία των στελεχών και των εθελοντών του, διοργανώνει για 15η συνεχόμενη χρονιά την εκδήλωση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», το Σάββατο 22 Ιουλίου 2023, στo κέντρο διασκέδασης Gaz Summer Style Club στη Χαλκίδα.

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τη συνεργασία της Τροχαίας Χαλκίδας και του Δήμου Χαλκιδαίων, την υποστήριξη του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδας «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός», της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας S.A.R.-312, της Diageo Hellas AE και της Συμμαχίας για την Ασφάλεια & τον Πολιτισμό στο δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον».

Στελέχη και εθελοντές του Ινστιτούτου θα βρίσκονται έξω από το κέντρο νυχτερινής διασκέδασης Gaz Summer Style Club για να συναντήσουν τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να τους ενημερώσουν σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση. Στη συνέχεια θα προτρέπουν κάθε παρέα να ορίσει ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ για να αναλάβει το ρόλο του «οδηγού της παρέας» και να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω στο σπίτι τους φίλους του. Αν ο «οδηγός της παρέας» τηρήσει την υπόσχεσή του και δεν καταναλώσει αλκοόλ πριν πιάσει το τιμόνι, θα επιβραβεύεται από την ομάδα του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με αναμνηστικά δώρα. Στην αντίθετη περίπτωση, τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημά του ή να καλέσει ένα ταξί, ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια στο σπίτι του.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει του νέους για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ κατά την οδήγηση. Υπενθυμίζουμε πως, πανευρωπαϊκά, το 25% των θανάτων από τροχαία συμβάντα οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.* Στη χώρα μας, το αλκοόλ αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.

Τέλος επισημαίνεται η συμβολή των εταιρειών Άρτος και Ζύμη Αλιμπινίσης ΑΒΕΕ, Foodrinco SA και Flax, για την προσφορά των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων τους ως αναμνηστικά δώρα για τους συμμετέχοντες.

 

 

* Πηγή: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μεταφορών (ETSC)

 

Περισσότερες πληροφορίες: 210 8620150, www.ioas.gr