1ο Λύκειο Αγρινίου: Κάηκαν ολοσχερώς δύο τσάντες μαθητών εν ώρα μαθήματος(φωτό)

Φωτιά ξέσπασε στις 12:15 μ.μ περίπου κάτω από άγνωστες συνθήκες, σε αίθουσα διδασκαλίας της Α’ Λυκείου στο 1ο Λύκειο Αγρινίου της περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές της εν λόγω τάξης για καλή τους τύχη, δεν παραβρίσκονταν μέσα σε αυτή αλλά στην αίθουσα πληροφορικής για την παρακολούθηση του συγκεκριμένου μαθήματος.

Επιστρέφοντας βρήκαν μια τάξη μέσα στους καπνούς, μια μαθήτρια και ένας μαθητής τις τσάντες τους ολοκληρωτικά καμένες όπως και μια καρέκλα(της μαθήτριας).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ φέρεται πως κάτι πετάχτηκε από την εξωτερική πλευρά του παραθύρου μέσα στην αίθουσα και προκάλεσε αυτή την ζημιά στα προσωπικά αντικείμενα των δύο παιδιών. Ο υπεύθυνος του κυλικείου, κατάλαβε την φωτιά και με τον πυροσβεστήρα κατάφερε να την περιορίσει και να την σβήσει πριν επεκταθεί περισσότερο.

Οι μαθητές φέρετε να ενημέρωσαν την Δ/ση του σχολείου και κάποιους καθηγητές για το συμβάν και έλαβαν την απάντηση από τους δεύτερους πως θα πρέπει να κλείνουν τα παράθυρα στα διαλείμματα ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, ενώ η πρώτη τους είπε πως η ευθύνη είναι δική τους, θα πρέπει να κλείνουν τα παράθυρα και να μαζέψουν χρηματικό ποσό για να βάψουν την αίθουσα.

Το 15μελές του σχολείου πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τα δύο παιδιά πως θα καλύψει τα έξοδα για την αγορά νέων τσαντών αλλά τα παιδιά αφού τους ευχαρίστησαν δεν το δέχθηκαν.

Εμείς θα μείνουμε στο ευτύχημα πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός μαθητή/τριας, τα υλικά αγαθά αντικαθίστανται άμεσα ενώ οι σωματικές ακεραιότητες των παιδιών ποτέ.

Υπάρχουν κάποιες απορίες που προέκυψαν και που μας κατατέθηκαν κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ:

Κλήθηκε η Π.Υ Αγρινίου ή η Αστυνομία στο σχολείο για την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης και την αναζήτηση του αντικειμένου που προκάλεσε την φωτιά στις δύο τσάντες των παιδιών;

Οι γονείς όπως μας τόνισαν δεν ενημερώθηκαν για το συμβάν ούτε και σήμερα, γιατί; «Δεν θα έπρεπε; Πότε θα κρινόταν απαραίτητη η ενημέρωση, μόνο σε περίπτωση τραυματισμού μαθητή/τριας;» μας είπαν χαρακτηριστικά.

Ένα τέτοιο περιστατικό που προκαλείται από εξωγενή παράγοντα σε ανυποψίαστη στιγμή εις βάρος μαθητών εντός σχολικής αίθουσας, δεν χαρακτηρίζει ένα σχολείο, αλλά του δίνει την ευκαιρία να αναπτύξει τα αντανακλαστικά προστασίας του και επικοινωνίας εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών για το καλύτερο μέλλον των παιδιών.

Η φωτό που ακολουθεί απεικονίζει ότι απέμεινε από μια τσάντα.

 

Please follow and like us: