Χρ. Σπίρτζης: Έως το φθινόπωρο το Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε σήμερα, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, η Άνω Διάβαση Λιανοκλαδίου, ένα έργο που εντάσσεται στον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής «Πειραιάς-Αθήνα-Θεσσαλονίκη», στο οποίο κατασκευάζεται η νέα ηλεκτροκινούμενη διπλή σιδηροδρομική γραμμή στο τμήμα Τιθορέας-Δομοκού, του άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Το έργο αυτό, όπως υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης, «ήταν εγκαταλειμμένο, χωρίς χρηματοδότηση, και χωρίς προοπτική ολοκλήρωσης».

Η παράδοσή του σε λίγους μήνες, όπως εξήγησε, «θα αλλάξει τελείως τις επιβατικές μεταφορές στη χώρα μας και θα δώσει άλλη πνοή, στις εμπορευματικές μεταφορές». Μία παράδοση, που όπως τόνισε, θα γίνει εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά, ότι «θα τα πούμε σε λίγους μήνες, μέσα στο καλοκαίρι, που θα ολοκληρωθεί επιτέλους μετά από δεκαετίες η σιδηροδρομική υποδομή και θα έχουμε ένα δίκτυο, ένα σιδηροδρομικό δίκτυο σύγχρονο, από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη». Μια απόσταση από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη που θα γίνεται σε 3 ώρες και 20 λεπτά.

Όσον αφορά την παλαιά γραμμή, ο κ. Σπίρτζης τόνισε, ότι δεν πρόκειται να παραμείνει ανενεργή. Αντιθέτως, «θα αξιοποιηθεί όπως και όλες οι γραμμές σε όλη τη χώρα, είτε για μετακινήσεις σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση των μόνιμων κατοίκων είτε για τουριστικά δρομολόγια. Έχουμε τη γέφυρα του Γοργοποτάμου που είναι ένα ιστορικό μνημείο, έχουμε τα μοναστήρια μας, έχουμε μία υπέροχη διαδρομή η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη. Και βέβαια έχουμε και τους οικισμούς και τους κατοίκους που πρέπει να μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσα από τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς».

naftemporiki.gr